Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Οι Τεξανοί υιοθετούν σκυλιά για να τα σώσουν από τις πλημμύρες!


Είναι γνωστό πως τις τελευταίες μέρες η πολιτεία του Τέξας πλήττεται από πλημμύρες που προκλήθηκαν από ένα μεγάλο κύμα βροχοπτώσεων. Ήδη 5 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, 12 αγνοούνται και 80.000 άνθρωποι είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στα σπίτια τους.

Την ίδια στιγμή, τα καταφύγια ζώων που λειτουργούν στην πολιτεία έχουν πληγεί και αυτά από τις πλημμύρες, και οι εγκαταστάσεις ορισμένων από αυτά έχουν πάθει σοβαρές ζημιές. Οι υπεύθυνοι κάποιων καταφυγίων όπως το Austin Animal Shelter και το Austin Pets Alive!, που έχουν πλημμυρίσει, έβγαλαν ανακοίνωση στα social media καλώντας τους συμπολίτες τους να έρθουν και να υιοθετήσουν ή έστω να φιλοξενήσουν για λίγο τα ζώα των εγκαταστάσεών τους, ώστε αυτά να μπορέσουν να βρεθούν σύντομα σε στεγνό και ασφαλές περιβάλλον.

Η κατάσταση στα καταφύγια που ζητούν βοήθεια
Η ανταπόκριση των Τεξανών ήταν κάτι παραπάνω από θεαματική! Την επόμενη μέρα, ουρές ανθρώπων δημιουργήθηκαν έξω από τα καταφύγια, για να μπορέσουν να σώσουν τα ζώα και να τους προσφέρουν ένα ζεστό σπιτικό.

Οι φωτογραφίες που βλέπετε ανέβηκαν στο facebook από τα καταφύγια, δείχνοντας τις σοβαρές ζημιές που έπαθαν από τις πλημμύρες, αλλά και την άμεση ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για βοήθεια!


Μακάρι τέτοια ευαισθησία για τα ζώα να υπήρχε παντού!

πηγή: dailydot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου