Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Το πορτραίτο ενός dogwalker!

Ο Matt Hein γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο. Σπούδασε οικονομικά και σχεδόν αμέσως μετά τις σπουδές ξεκίνησε να δουλεύει στο κέντρο του Λονδίνου σε μια χρηματιστηριακή εταιρεία. Για 5 χρόνια σχεδόν ξυπνούσε πριν τις 6 το πρωί και γυρνούσε σπίτι αργά το βράδυ έχοντας την αίσθηση πως δεν είχε κάνει σχεδόν τίποτε δημιουργικό όλη μέρα.

"Πήγαινα στη δουλειά πριν από το αφεντικό μου και έφευγα μετά από αυτόν. Ήταν ένας διαγωνισμός για το ποιος θα χαραμίσει περισσότερο τη ζωή του πίσω από ένα γραφείο. Αυτή δεν ήταν ζωή." 

Ένα πρωινό συνειδητοποίησε πως πρέπει να αλλάξει τη ζωή του και παραιτήθηκε.

Μετά την παραίτηση του πήγε για λίγο στο Παρίσι και εκεί ερωτεύτηκε μία κοπέλα από την Νορβηγία. Μετά από 18 μήνες σχέσης εκείνη μετακόμισε στο Οσλο και ο Matt αποφάσισε να την ακολουθήσει. 

Εκεί κατάλαβε πως δύο πράγματα του άρεσαν. Να βρίσκεται έξω στη φύση και να κάνει παρέα με σκυλιά. Η μόνη δουλειά που μπορούσε να τα συνδυάσει και τα δύο ήταν να βγάζει βόλτα σκύλους και να πληρώνεται γι' αυτό.

Αυτή τη στιγμή ζει, βγάζοντας βόλτα σκύλους στα νορβηγικά δάση. Ούτε ο ίδιος ξέρει για πόσο θα κρατήσει αυτή η δουλειά, και για πόσο καιρό θα υπάρχει αγορά για κάτι τέτοιο. Αυτή τη στιγμή πάντως ο Matt όμως το απολαμβάνει, δεν έχει μετανιώσει ούτε στιγμή για την επιλογή του, και περνάει καθημερινά όμορφες στιγμές ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού παρέα με σκύλους που και αυτοί αν δεν ήταν ο Matt, θα βρίσκονταν κλεισμένοι μέσα σε ένα σπίτι για 8 με 10 ώρες, περιμένοντας τα αφεντικά τους να γυρίσουν από την δουλειά.

Αμοιβαία απόλαυση και μια υπέροχη ποιότητα ζωής. Τι άλλο να ζητήσει κανείς?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου