Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Η πρώτη «υιοθεσία» αδέσποτου από σχολείο της Κομοτηνής.

Στην υιοθεσία ενός αδέσποτου σκύλου, προχώρησε το 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής, εγκαινιάζοντας τη δράση «Φιλοζωία», στην οποία συμπράττουν η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Κομοτηνής, η τοπική Φιλοζωική οργάνωση και οι Δ/νσεις Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Τις τελευταίες μέρες ο χαριτωμένος… Πάρης, όπως ονόμασαν οι μαθητές τον σκύλο, περιφερόταν ήρεμος και ευδιάθετος στην αυλή του σχολείου, αναζητώντας την παρέα των παιδιών στα διαλλείματα, και κάποια ήσυχη γωνιά τις ώρες του μαθήματος.

Η ευαισθητοποίηση των μαθητών υπήρξε άμεση, και με τη σύμφωνη γνώμη καθηγητών και συλλόγου γονέων, αποφασίστηκε ο σκύλος να αποτελέσει στο εξής μέλος της σχολικής κοινότητας.

Έτσι, και με αφορμή τη δράση της «Φιλοζωίας», η οποία προβλέπει ακόμη ενημερωτικές ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία, με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων αναφορικά με την προστασία των αδέσποτων, το σχολείο «υιοθέτησε» το τετράποδο, αναλαμβάνοντας τη σίτιση και τη φροντίδα του, και αφού η οργάνωση τη Φιλοζωικής Κομοτηνής, τον στείρωσε και τον εμβολίασε.


πηγή: inkomotini.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου