Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Λιλιπούτειοι φιλόζωοι μας δείχνουν τον δρόμο για έναν καλύτερο κόσμο!

Όταν υπάρχουν εμπνευσμένοι εκπαιδευτικοί με μεράκι, όταν υπάρχουν ευαισθητοποιημένοι γονείς που βοηθούν και ενισχύουν κάθε προσπάθεια, τότε σίγουρα και τα παιδιά θα διαμορφώσουν ήθος, αγωγή και θα αποκτήσουν σπουδαία εφόδια και γνώσεις που θα τους φανούν πολύ χρήσιμα στο μέλλον, και θα δημιουργηθεί μια πολύ όμορφη και ευαισθητοποιημένη καινούργια γενιά!

Προβολή έργων τέχνης που απεικονίζουν ζώα
Στο 2ο παιδικό σταθμό του Βύρωνα, η υπεύθυνη εκπαιδευτικός Σούλα Παπαιωάννου, μαζί με την πολύτιμη συνδρομή και των υπόλοιπων εκπαιδευτικών του σταθμού, αλλά και των γονιών όλων των παιδιών, δημιούργησε ένα πρόγραμμα φιλοζωικής εκπαίδευσης με σκοπό την γνώση και την ενημέρωση πάνω σε ό,τι αφορά τα ζώα, αδέσποτα και δεσποζόμενα, και την δημιουργία μιας φιλοζωικής συνείδησης και συμπεριφοράς που θα συνοδεύει τα παιδιά στην υπόλοιπη ζωή τους.

Επιτραπέζιο παιχνίδι για την ζωή και την καθημερινότητα των ζώων
Τα παιδιά, ήρθαν κοντά με τα ζώα, ανακάλυψαν τις ανάγκες τους, τα αισθήματά τους και τους τρόπους φροντίδας τους, μέσα από δράσεις και παιχνίδια που ήταν κατάλληλα για την ηλικία τους, και τα βοήθησαν να συμμετέχουν και τα ίδια ενεργά σε αυτή την ενημέρωση.

Κάποια από τα πλακάτ που έφτιαξαν τα παιδιά
Τα παιδιά παρακολούθησαν μια σειρά γνωστών έργων ζωγραφικής που απεικονίζουν ζώα, και μέσω της τέχνης έμαθαν, διασκέδασαν, δημιούργησαν ακόμα και θεατρικό παιχνίδι.
Έπαιξαν επιτραπέζια παιχνίδια φτιαγμένα από τις δασκάλες τους, ώστε να μάθουν την σωστή συμπεριφορά που πρέπει να έχουν τα ζώα και οι ιδιοκτήτες τους στον δρόμο και στους κοινόχρηστους χώρους.

Τα παιδιά διαδηλώνουν στην αυλή του σχολείου τους υπέρ των ζώων
Με την βοήθεια των γονιών, τα παιδιά δημιούργησαν πλακάτ και αφίσες γεμάτα με φωτογραφίες και μηνύματα σχετικά με τα ζώα, τα οποία συγκινούν τον κάθε θεατή.
Και στο τέλος έκαναν μια συμβολική διαμαρτυρία στο προαύλιο του σταθμού τους, ζητώντας καλύτερη μεταχείριση για τα αδέσποτα, και περισσότερη φροντίδα, αγάπη και σεβασμό προς όλα τα ζώα.
 
Η ομάδα φροντίδας αδέσποτων των παιδιών

Τα παιδιά έχουν ήδη δημιουργήσει την δική τους ομάδα φροντίδας αδέσποτων, την Φ.Ο.Κ. και στις 19 Μαρτίου και ώρα 18.00, στον χώρο του 2ου παιδικού σταθμού Βύρωνα που βρίσκεται στην Παύλου Μελά 2 στον Καρέα, θα οργανώσουν μια εκδήλωση όπου θα παρουσιάσουν όλα όσα έμαθαν, και θα δείξουν σε όλους την υπέροχη δουλειά που έκαναν μαζί, παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου