Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ο Zeus, το μεγαλύτερο σκυλί στον κόσμο, πέθανε σε ηλικία 5 ετών.

O Zeus, ο υπέροχος Μεγάλος Δανός, που κατείχε το ρεκόρ Γκίνες (το οποίο πήρε αφού πέθανε πέρυσι ο George, ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες ως μεγαλύτερος και ψηλότερος σκύλος στον κόσμο), πέθανε και αυτός τον προηγούμενο μήνα, σε ηλικία των 5 ετών.

Ο Zeus ήταν μέχρι τώρα ο μεγαλύτερος σκύλος στον κόσμο σύμφωνα με την Guinness World Records, είχε ύψος 1 μέτρο και 12 εκατοστά και ζύγιζε 75 κιλά.
Ο Zeus πέθανε από γηρατειά, καθώς αυτά τα υπέροχα τεράστια πλάσματα, δεν ζουν πολλά χρόνια.

Ο ιδιοκτήτης του Kevin Doorlag, αναφέρει πως ο Zeus έτρωγε 13 κιλά ξηράς τροφής κάθε 15 μέρες, και παρά το αγέρωχο και τρομακτικό παράστημα του, το μόνο που έκανε ο Zeus όλη τη μέρα, ήταν να σαλιαρίζει και να κάνει χαρούλες στους επισκέπτες.

Ο Kevin είπε πως ο Zeus θα λείψει σε όλη την οικογένεια, ειδικά τις στιγμές που έκαναν μπάρμπεκιου στον κήπο τους και τον άφηναν να κάθεται στα πόδια τους.
Ο Zeus όσο ζούσε, επισκεπτόταν συχνά τα σχολεία και τα νοσοκομεία της περιοχής ως σκύλος θεραπείας και έφερνε χαρά σε όσους τους ανθρώπους που βρίσκονταν κοντά του.

"Αυτές οι στιγμές είναι από τα πράγματα που δεν θα ξεχάσω ποτέ για τον Zeus", λέει ο Kevin. "Ήταν σίγουρα ένα μεγάλο σκυλί!"


πηγή: news10.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου