Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Βρετανοί σταρς ενώνουν τις φωνές τους ενάντια στο παράνομο εμπόριο κρέατος σκύλου.

Η οργάνωση Soi Dog Foundation από την Ταυλάνδη, ένωσε τις φωνές μεγάλων Βρετανών ηθοποιών σε ένα βίντεο, το οποίο στην αρχή του προειδοποιεί για το "σκληρό" περιεχόμενό του.
Οι Dame Judi Dench, Ricky Gervais και οι δύο από τους πρωταγωνιστές της γνωστής σειράς Downton Abbey, Laura Carmichael και Phyllis Logan, ενώνουν τις φωνές τους στο βιντεάκι "I never knew". Πρόκειται για ένα τρίλεπτο βιντεάκι με σκοπό να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη πάνω σε κάτι που για πολλούς ακόμα παραμένει άγνωστο.

Το παράνομο εμπόριο σκύλων που γίνεται στην Ταυλάνδη και σε άλλες ασιατικές χώρες, με σκοπό την κατανάλωσή τους ως φαγητό.

"Δεν γνώριζα πως αυτά τα αθώα πλάσματα στοιβάζονταν μέσα σε κλουβιά με τόσο άγριο τρόπο ώστε τα κόκαλά τους σπάνε, τόσο ασφυκτικά το ένα δίπλα στο άλλο που δεν μπορούν να κουνηθούν και να αναπνεύσουν. Και φυλακισμένα σε αυτή την κατάσταση, κάνουν το μεγάλο ταξίδι του παράνομου εμπορίου που κρατά για μέρες." αναφέρει ο Dench.

"Άλλοτε πρόκειται για αδέσποτα που τα μάζεψαν από τους δρόμους, και άλλοτε για αγαπημένα κατοικίδια κάποιων που τους τα έκλεψαν από την αυλή. Πολλά από αυτά τα άμοιρα πλάσματα πεθαίνουν κατά την μεταφορά, στοιβαγμένα μέσα στα κουτιά, είτε παθαίνουν ασφυξία,είτε πεθαίνουν από την πείνα και την δίψα" εξηγεί ο Gervais.

Πολλοί από εμάς έχουμε ακουστά πως στις απομακρυσμένες βόρειες περιοχές της Ταυλάνδης καθώς και στο Βιετνάμ υπάρχει ο σκύλος μέσα στα τυπικά μενού τους, αλλά στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε τίποτα για την αγριότητα που συνοδεύει το γεγονός. Το Soi dog Foundation μας ζητά να μάθουμε και να δράσουμε.

"Δεν γνώριζα γι' αυτή την απίστευτη αγριότητα, και νομίζω πως και η πλειοψηφία των Ταυλανδέζων δεν τη γνωρίζουν" λένε οι ηθοποιοί.
Αρκετά από αυτά τα σκυλιά σώζονται τελικά από φιλοζωικές οργανώσεις σαν την Soi dog Foundation και κατευθύνονται σε καταφύγια που βρίσκονται στα βόρεια της χώρας, όμως το κράτος δεν παρέχει καμία απολύτως χρηματοδότηση σε αυτές τις οργανώσεις, έτσι λοιπόν οι φιλοζωικές κινήσεις μπορούν να συνεχίσουν το έργο τους μόνο με την οικονομική βοήθεια που έχουν από όλους εμάς τους μεμονωμένους ανθρώπους.


Το Soi dog Foundation ξεκίνησε ένα petition ζητώντας από την κυβέρνηση της Ταυλάνδης να σταματήσει επιτέλους το εμπόριο σκύλων, και μέχρι στιγμής έχει μαζέψει 423.000 υπογραφές.


Μπες και εσύ στο site του Soi Dog Foundation και δες πως μπορείς να συμμετέχεις στο petition, πως μπορείς να βοηθήσεις οικονομικά, και πως ακόμα θα μπορούσες να υιοθετήσεις εικονικά ή και πραγματικά ένα από τα σκυλιά που έχει διασώσει η οργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου