Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Τι είναι η εικονική υιοθεσία.


Η φιλοζωική οργάνωση Αδέσποτος Πλανήτης (Stray Planet) που έχει έδρα την Θεσσαλονίκη και βοηθά πάνω από 100 σκυλιά αυτή τη στιγμή, μας εξηγεί πως λειτουργεί η εικονική υιοθεσία ενός ζώου, και πόσο σημαντική είναι αυτή για την αποτελεσματική φροντίδα και την ευζωία των ζώων. 
Διαβάστε και εσείς αυτές τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες, και πάρτε την πρωτοβουλία να υιοθετήσετε και εσείς εικονικά ένα ζωάκι.
 
Τι είναι η εικονική υιοθεσία:

Η εικονική υιοθεσία αποτελεί μια εναλλακτική μορφή υιοθεσίας για όσους θέλουν να βοηθήσουν, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν ένα σκύλο στο σπίτι τους ή δεν βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.
Με το ποσό των 10 ευρώ τον μήνα ο ανάδοχος αναλαμβάνει ένα μέρος των εξόδων ενός σκύλου για τις τροφές, τα φάρμακα και την ιατρική περίθαλψη, ενώ εμείς αναλαμβάνουμε να τον ενημερώνουμε για την πορεία του ζώου που υποστηρίζει σε τακτική βάση. Κατά τη διάρκεια της εικονικής υιοθεσίας ο ανάδοχος μπορεί να επισκέπτεται τον σκύλο και να παρακολουθεί και από κοντά την εξέλιξή του.

Μορφές εικονικής υιοθεσίας:

Σε περίπτωση που κάποιο άτομο δεν επιθυμεί να δίνει χρήματα, υπάρχει η δυνατότητα προσφοράς τροφών ή φαρμάκων. Συγκεκριμένα, η εικονική υιοθεσία μπορεί να πάρει τις εξής μορφές:

- Χρηματικό ποσό των 10 ευρώ τον μήνα ή
- 1 σακί κροκέτα
- 10 κονσέρβες
- Συμμετοχή στα ιατρικά του έξοδα ή τυχόν εξετάσεις.

Θελετε να υιοθετήσετε εικονικά έναν σκύλο;
 

Πώς γίνεται η εικονική υιοθεσία:

1. Μπείτε μέσα στη σελίδα των Φίλων του Αδέσποτου Πλανήτη και διαλέξτε την φατσούλα που θέλετε να υιοθετήσετε εικονικά.
https://www.facebook.com/adespotosplanitis?fref=photo
2. Διαλέξτε μια από τις εναλλακτικές μορφές εικονικής υιοθεσίας.
3. Στείλτε μας στη σελίδα μήνυμα για να εκφράσετε το ενδιαφέρον σας και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας για να κανονίσουμε τις λεπτομέρειες.
Κάθε σκύλος υποστηρίζεται από 3 αναδόχους.
Κάποια από τα ζωάκια της εικονικής υιοθεσίας, προωθούνται και για κανονική
υιοθεσία. Στην περίπτωση που βρεθεί οικογένεια, αποδεσμεύεστε από την
υποστήριξή του και μπορείτε να αναλάβετε κάποιο άλλο ζωάκι στη θέση του. 
 
Για να υπάρχει καλύτερος έλεγχος των οικονομικών στοιχείων αλλά και διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας των εικονικών υιοθεσιών, ακολουθείται η
παρακάτω διαδικασία:

Οι καταθέσεις γίνονται στο λογαριασμό του pet shop, αλλά με την ονομασία “Ελένη εικονική” ή στον συνεργαζόμενο κτηνίατρο μας, συγκεκριμενα τον κύριο Μηνά Μινασιάν.
Όποιον τρόπο προσφοράς και αν επιλέξει κανείς (τροφές,χρήματα, φάρμακα κτλ) το ανακοινώνει στην ομάδα των Φίλων του Αδέσποτου Πλανήτη. Οι υπεύθυνοι για την εικονική υιοθεσία βρίσκονται μία φορά την εβδομάδα σε επικοινωνία με το pet shop τον γιατρό μας και την Ελένη, για να καταγράφουν τα ποσά και τις τροφές που μεταφέρθηκαν.

Επίσης για την διαφάνεια κ την αξιοπιστία της ομάδας θα κοινοποιούνται ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την στήριξη κ την συμμετοχή σας η ομάδα του αδέσποτου πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου