Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την ανάπτυξη της ζωοφιλίας

"Από αύριο ξεκινάει το πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τα ζώα της πόλης για την ανάπτυξη ορθής ζωοφιλίας που προωθεί ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία (Ε.Κ.Ε.). Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο μάθημα φιλοζωίας έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Μάλιστα στις 17 Ιανουαρίου εθελοντές κτηνίατροι – μέλη της Ε.Κ.Ε. –  σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Αθηναίων, Άγγελο Αντωνόπουλο και με υπαλλήλους του δήμου παρουσίασαν το ενημερωτικό υλικό, που θα χρησιμοποιηθεί για την ευαισθητοποίηση των παιδιών. Το πρόγραμμα ξεκινάει αύριο και οι μαθητές 165 σχολείων της πρωτεύουσας θα το παρακολουθήσουν.
Αυτός άλλωστε είναι ο μόνος τρόπος, ώστε η επόμενη γενιά να βάλει τέλος στα εγκλήματα εις βάρος των ζώων, που γίνονται παντού στον τόπο μας. Να διδαχτούν οι νέοι άνθρωποι να τα αγαπούν από την παιδική τους ηλικία, να αντιληφθούν νωρίς το μεγαλείο των άλλων ειδών, τις ανάγκες και τα δικαιώματα τους. Να καταλάβουν ότι δεν είναι όντα κατώτερα από τους ανθρώπους αλλά διαφορετικά με ανάγκες, αισθήσεις και δικαιώματα."
πηγή: www.zoosos.gr 


Ονειρεύομαι πως κάποια μέρα θα ζω σε μια κοινωνία,
όπου τα παιδάκια δεν θα πετροβολάνε τις γάτες στον δρόμο για να σπάσουν πλάκα, αλλά θα τους βάζουν ένα μπωλάκι με νερό να πιούν,
όπου οι πιτσιρικάδες δεν θα κυνηγάνε ή θα φοβίζουν τα αδέσποτα για να φανούν μάγκες, αλλά θα τα προστατεύουν από κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο,
όπου οι γονείς τους δεν θα βασανίζουν, πετάνε στα σκουπίδια ή φολιάζουν τα κάθε λογής ζωάκια που κυκλοφορούν άμοιρα στους δρόμους γιατί πολύ απλά δεν θέλουν να τα βλέπουν μπροστά τους, παρά θα φροντίζουν για την στείρωση, την τροφή τους και την προστασία τους από το κρύο.

Ολα αυτά για να συμβούν φυσικά, χρειάζεται ΠΑΙΔΕΙΑ! Και η παιδεία και η ανάπτυξη της ζωοφιλίας ξεκινάει από την πολύ μικρή ηλικία των παιδιών, και πρέπει να είναι καθολική. Πρέπει να γίνει στάση ζωής και από τους γονείς και από τους δασκάλους και από όλη την κοινωνία.
Εύχομαι λοιπόν αυτό το πρόγραμμα που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, να μην μείνει στα χαρτιά όπως τόσα άλλα προγράμματα που δεν λειτούργησαν ποτέ, αλλά να υπολοιηθεί με μεγάλη συμμετοχή, και να διδαχτούν όσο περισσότερα παιδιά γίνεται τις αρχές της ζωοφιλίας, της προστασίας και του σεβασμού που πρέπει να δείχνουμε σε αυτά τα πλάσματα.
Θα είναι μια καλή αρχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου