Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Τυφλός σκύλος οδηγεί έλκηθρο, και ο αδελφός του τον οδηγεί!



Για ακόμα μια φορά αποδικνύεται το μεγαλείο της φύσης!

Ο  οκτάχρονος Gonzo, μαζί με άλλα 120 σκυλιά, ζει και δουλεύει στο Κυνοτροφείο "Muddy Paw Sled" στο New Hampshire των Ηνωμένων Πολιτειών. Η δουλειά του είναι να σέρνει έλκηθρα μαζί με τους άλλους σκύλους, και να κάνει διαδρομές των 20 λεπτών περίπου σε διάφορα μονοπάτια της περιοχής, για τουριστικούς λόγους.

Πριν από 3 χρόνια έχασε την όρασή του, και αρχικά οι ιδιοκτήτες του κυνοτροφείου θεώρησαν πως ο Gonzo δεν θα μπορούσε πλέον να ξαναδουλέψει. Ομως το ίδιο το σκυλί απολάμβανε πάρα πολύ αυτό που έκανε, και είχε μεγάλη όρεξη να συνεχίσει. Η όσφρηση και η ακοή του έγιναν πλέον "τα μάτια του", και συνεχίζει κανονικά την δουλειά του όπως πριν, αφού έχει μάθει όλα τα μονοπάτια σχεδόν απ' έξω.

Οσο ο Gonzo έβλεπε κανονικά, τα υπόλοιπα σκυλιά του φερόντουσαν απλά χωρίς καμμία ιδιαιτερότητα. Από την στιγμή όμως που τυφλώθηκε, τα υπόλοιπα σκυλιά δεν τον παραμέρησαν, παρά άρχισαν να του φέρονται με ιδιαίτερο τρόπο, ώστε να τον βοηθούν όπως μπορούν.
Ειδικά ο αδελφός του, ανέλαβε αποκλειστικά την προστασία του, και δεμένος πάντα δίπλα του στο έλκηθρο, ξέρει πότε να τον σπρώξει λίγο προς μια κατεύθυνση ώστε να του δείξει που πρέπει να στρίψει.
"Συνήθως όταν είμαστε στο έλκηθρο και ένα σκυλί τύχει να στραβοπατήσει ή πέσει, τα υπόλοιπα συνεχίζουν. Στην περίπτωση του Gonzo αυτό που γίνεται είναι φοβερό. Αν του συμβεί κάτι, ο αδερφός του σταματάει αμέσως όλη την ομάδα» αναφέρει ο ιδιοκτήτης του κυνοτροφείου, τονίζοντας την αγάπη που έχουν ο ένας για τον άλλον.


... εγώ απλά υποκλίνομαι για ακόμα μια φορά, μπροστά σε αυτά τα υπέροχα πλάσματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου