Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Η τραγική αλήθεια για τα puppy mills


ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι εικόνες του βίντεο είναι πολύ σκληρές! Είναι όμως η πραγματική εικόνα για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων στα puppy mills σε όλον τον κόσμο.


10 ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ PUPPY MILLS

1. Στα muppy mills, τα ζώα στεγάζονται πολλά μαζί σε πολύ μικρά συρμάτινα κλουβιά, σε απαράδεκτες συνθήκες υγειινής, χωρίς καμμία αξιοπρεπή φροντίδα, και ικανοποιητικό φαγητό και νερό.
2. Το πιο πιθανό είναι πως τα σκυλιά των puppy mills, δεν θα βγουν ποτέ στην ζωή τους έξω από το κλουβί, και δεν θα ζήσουν ποτέ σαν φυσιολογικά σκυλιά. Οι ιδιοκτήτες τους, δεν φροντίζουν σχεδόν ποτέ για την ευζωία και την ευτυχία του ζώου. 
3. Η τροφή που δίνεται στα puppy mills προέρχεται από τα σκουπίδια και τα απομεινάρια των εταιρειών ζωωτροφών. Είναι τόσο χαμηλής θρεπτικής αξίας, με αποτέλεσμα να σαπίζουν και να πέφτουν τα δόντια των σκύλων, και τα ίδια τα ζώα να υποφέρουν από αβιταμίνωση και ασιτία.
4. Τα ζώα που γεννιούνται τα puppy mills έχουν σχεδόν πάντα θέματα υγείας. Είτε τα προβλήματά τους φαίνονται άμεσα, καθώς μέσα στα puppy mills αποκτούν αναπνευστικά προβλήματα και πνευμονία, είτε έχουν ασθένειες που μεταδίδονται γενετικά και φαίνονται κάποια χρόνια αργότερα.
5. Τα σκυλιά "μάνες"  τα ζευγαρώνουν από τον πρωτο τους οίστρο, και ασταμάτητα, για να κάνουν συνεχώς κουτάβια και να αυξήσουν τα κέρδη των ιδιοκτητών. Κυοφορούν δύο φορές τον χρόνο, μέχρι που μετά από αρκετές απανωτές γέννες, είναι πλέον τελείως εξαντλημένα και έχουν φτάσει στα όριά τους, οπότε και τα θανατώνουν πριν γίνουν καν 5 χρονών. 
6. Τα ζώα που εκτρέφονται στα puppy mills δεν είναι καθαρόαιμα και δεν κρατείται κανένα γενεολογικό δέντρο.
7. Τα ζώα είναι αναγκασμένα να ζουν όλη την ζωή τους μέσα σε ένα κλουβί, να κοιμούνται πάνω στις ακαθαρσίες τους, και να παθαίνουν μολύνσεις λόγω έλλειψης υγειινής. Τα περισσότερα σκυλιά έχουν μόνιμες μολύνσεις στα πόδια τους, αφού όλη την ζωή τους πατούν πάνω στο συρμάτινο κλουβί, και τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν αγγίξει ποτέ το χώμα.
8. Τα περισσότερα puppy mills στοιβάζουν στις εγκαταστάσεις τους από 60 μέχρι 100 ζώα, είναι στην πλειοψηφία τους παράνομα, και δεν τηρούν κανέναν κανόνα υγειινής, ιατρικής περίθαλψης και ευζωίας των ζώων.
9. Τα περισσότερα puppy mills πουλάνε τα κουτάβια σε pet shops ή και κατευθείαν σε ιδιώτες μέσω ίντερνετ, πολύ νωρίτερα από την όγδοη εβδομάδα ζωής τους, που επιτρέπεται κανονικά να αποχωριστούν την μαμά τους.
10. Το 99% των ζώων που πωλούνται στα pet shops προέρχονται από puppy mills.
ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΑΠΟ PET SHOPS Ή ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΖΩΑΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου