Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Απαράδεκτη τροποποίηση του ν.4039/2012 σχετικά με τις προυποθέσεις εκτροφής ζώων.

Η ελληνική Κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει τροποποίηση του ν. 4039/2012 «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό». Οι τροπολογιες που προταθηκαν ουσιαστικα καταργουν την υπευθυνη ερασιτεχνική εκτροφή καθαρόαιμων σκυλων στην χώρα, καθώς απαιτουν επαγγελματική άδεια κι εγκαταστάσεις πολλών στρεμμάτων και χιλιάδων Ευρώ για να αναπαραχθεί έστω κι ένας σκύλος. Με την μεθοδευση αυτή δίνεται πλεον απροκάλυπτα το νόμιμο περιθώριο σε φάρμες ζώων να λειτουργούν και να αναπαράγουν χαμηλής ποιότητας σκύλους, αφού δεν ορίζονται προϋποθέσεις υγείας (ψυχικής και σωματικής) και καθαροαιμίας των γεννητόρων.
Ταυτόχρονα και μετά την απαγόρευση συμμετοχής σκυλων με κομμένα αυτιά ή/και ουρές (ασχέτως ημερομηνίας γεννήσεως, ή χώρας προελεύσεως του ζώου κι αφού ανέκαθεν επέτρεπε την εισαγωγή τους) σε οποιαδήποτε κυνοφιλική εκδήλωση, τώρα έρχεται να απαγορεύσει και την εκτροφή αυτών των ζώων, διαπράττοντας μια πραγματική γενοκτονία εις βάρος πολλών καθαρόαιμων φυλών και αντισυνταγματική καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των ασχολούμενων με την ερασιτεχνική εκτροφή, κεκτημένο δικαίωμα σε όλες τις πολιτισμένες χώρες.

Μπείτε εδώ:
 https://www.change.org/petitions/stop-anti-breeding-pro-puppy-farming-legislation-in-greece-2?utm_campaign=share_button_mobile&utm_medium=facebook&utm_source=share_petition
ενημερωθείτε, και υπογράψτε ώστε να αποτρέψουμε την ψήφιση αυτής της τροποποίησης που θα νομιμοποιήσει ουσιαστικά την δημιουργία απαράδεκτων puppy mills και στην Ελλάδα, και θα απαγορέψει από τους ήδη νόμιμους σοβαρούς εκτροφείς, την περαιτέρω εκτροφή υγιών και ελεγμένων μορφολογικά ζώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου