Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Γιατί τόση βία?????

Τι έχουμε πάθει άραγε εμείς οι άνθρωποι? Πόσο πολύ έχει διαταραχθεί ο εσωτερικός μας κόσμος, η κοινή λογική μας? Που έχει πάει η ανθρωπιά μας, η συμπόνια, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός προς την ζωή όποια μορφή και αν έχει?
Είναι δυνατόν να φταίνε μόνο τα προβλήματά μας και οι έννοιες μας? Ανθρωποι άσπλαχνοι που έκαναν κακό στα ζώα χωρίς να τους καίγεται καρφί, υπήρχαν πάντα, όπως πάντα υπήρχαν και άνθρωποι ψυχικά ασθενείς, με σοβαρές διαταραχές που χρήζουν νοσηλείας και εγκλεισμού, οι οποίοι είναι ικανοί για άσκηση απερίγραπτης βίας, είτε προς τα ζώα είτε και προς τους ανθρώπους.
Ομως έχω την αίσθηση πως τον τελευταίο καιρό η κατάσταση έχει παραγίνει. Τα περιστατικά είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Περιστατικά αδιανόητα, σκληρά, απάνθρωπα που δεν τα χωράει ανθρώπινος νους. 
Δεν ξέρω αν τώρα πια μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά η πρόληψη, η εκπαίδευση και η αγωγή... μπορεί όμως ακόμα να λειτουργήσει η τιμωρία! Οσοι γίνετε μάρτυρες τέτοιων αποτρόπαιων γεγονότων τουλάχιστον κοινοποιείστε, καταγγείλετε το περιστατικό και τους δράστες. Βοηθείστε ώστε κάποιοι έστω εκ των δραστών να πιαστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Ισως αυτό να είναι και το μοναδικό που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά.

Παρακάτω θα αναφέρω τα αποτρόπαια περιστατικά βίας απέναντι σε ζώα, που έπεσαν στην αντίληψή μου ΜΟΝΟ την τελευταία βδομάδα, και είμαι σχεδόν σίγουρη πως έχουν συμβεί άλλα τόσα που εγώ απλά δεν γνωρίζω. Θα τα αναφέρω αναλυτικά, χρησιμοποιώντας τις μαρτυρίες των ανθρώπων που τα έζησαν από κοντά και τα κοινοποίησαν.
Οσοι από εσάς είστε αρκετά δυνατοί και αντέχετε να αντικρύσετε την σκληρή πραγματικότητα, διαβάστε και... θαυμάστε την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους!!

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 1 - ΠΕΛΛΑ
"Οι σπαρακτικές κραυγές ενός σκυλιού το μεσημέρι της Δευτέρα 25/2 αναστάτωσαν μια γειτονιά στο χωριό Δωροθέα στην Πέλλα. Με την δικαιολογία ότι το μόλις μηνών κουταβάκι - το οποίο είχε εγκαταλειφτεί στην συγκεκριμένη γειτονιά μαζί με τα άλλα τέσσερα αδελφάκια του από άγνωστο - του έφαγε δύο κότες, ένας άνδρας κάτοικος της περιοχής χτυπούσε το νεαρό ζώο. Γείτονες βγήκαν αναστατωμένοι έξω να δουν τι συμβαίνει και μία γυναίκα έτρεξε προς τα εκεί απ’ όπου ακούγονταν τα ουρλιαχτά απαιτώντας να μάθει τι είχε συμβεί.
Όταν ρώτησε τον γείτονα της αν είχε σκοτώσει το ζώο εκείνος ευθαρσώς της δήλωσε πως «ναι, το σκότωσα». Η γυναίκα ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία και τον Σύλλογο Φίλων Ζώων Αριδαίας «Η Ελπίδα», ο οποίος με την σειρά του ενημέρωσε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του Δήμου Αριδαίας.
Αναμένοντας το περιπολικό, ο δράστης ετοιμάστηκε να φύγει προς άγνωστη κατεύθυνση. Μέλη του συλλόγου τον σταμάτησαν και απαίτησαν να τους δώσει το κουτάβι για να μάθουν ποια ήταν η τύχη του. Τότε εκείνος αποκάλυψε πως δεν το είχε σκοτώσει, αλλά το είχε βάλει σ’ ένα τσουβάλι για να το πετάξει, άγνωστο πού, γιατί όπως είπε το κουτάβι του είχε φάει δύο κότες.
Το ζωάκι βρισκόταν μέσα σε πλαστικό τσουβάλι για λιπάσματα το οποίο το είχε κλείσει με σύρμα. Ήταν παγωμένο, ακίνητο και τρομοκρατημένο. Βγάζοντάς το από την σακούλα, το μόνο που ήθελε ήταν να προστατευτεί και δάγκωνε όποιον το έπιανε. Μετά από λίγο ηρέμησε και αφέθηκε στη ζεστή αγκαλιά εθελοντή.
Μάρτυρες και εθελοντές του συλλόγου κατευθύνθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας όπου και κατέθεσαν εναντίον του δράστη και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της.
Από πολύ νωρίς λοιπόν ακόμα ένα ζώο γνώρισε την σκληρότητα των ανθρώπων. Ήρθε σε αυτή την ζωή σαν ανεπιθύμητο προϊόν γέννας, εγκαταλείφτηκε, πείνασε, κρύωσε και στο τέλος κακοποιήθηκε. Αυτός είναι ο πολιτισμός μας τονίζει ο Σύλλογος Φίλων Ζώων Αριδαίας «Η Ελπίδα». "

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 2 - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
"23/02/2013 - Χθές παραλάβαμε τον κακόμοιρο αυτό σκύλο. Βρεθηκε τη Δευτερα 18 Φεβρουαρίου γυρω στις 15:30-!6:00 μεσα στη θαλασσα δεμενος απο το λαιμο και τα ποδια με ενα μετρο περιπου μηκους σκοινι το οποιο στην αλλη ακρη ηταν δεμενο σε ενα τσουβαλι γεματο με πετρες 2-3 μετρα απο την ακτη στην παραλια Μακρυλιές στο Λακκωμα Σαμοθρακης. 
Το τσουβαλι ηταν στον πατο της θαλασσας και ο σκυλος προσπαθουσε να κρατηθει στην επιφανεια. Ο ανθρωπος που τον ειδε ειδοποιησε την αστυνομια που πηγε επιτοπου και καλεσαν μετα το λιμενικο μιας και ο σκυλος βρεθηκε σε περιοχη ευθυνης τους . Φιλοξενήθηκε προσωρινά απο κτηνίατρο του νησιού. Πήγαμε χθές στο λιμάνι και τον παραλάβαμε απο το καϊκι ενός ιδιώτη (τον οποίο ευχαριστούμε θερμά ) που τον μετέφερε απο το νησί επειδή δεν έχει καράβι αυτο το διάστημα γιατι επισκευαζεται. Πιθανότατα χτυπήθηκε απο άνθρωπο με μπαλτά και μετα προσπαθησε να τον ξεφορτωθει. 
Το χτύπημα ήταν τόσο δυνατό που έσπασε το κρανίο του και λείπει σε ένα σημείο ένα κομμάτι και τα μάτια του απο την πίεση πετάχτηκαν απο τις κόχες. Το ένα του μάτι έχει νεκρωθεί και το άλλο δεν είναι σίγουρο αν θα καταφέρει να σωθεί. Χρειαζεται φιλοξενια τουλαχιστον μεχρι να κλεισουν τα τραυματα του και υιοθεσια μολις γινει καλα. Ειναι μικροσωμος (μονο 13 κιλα ) και πολυ ησυχος. Τον ονομάσαμε Ιωνά. 
Αρ. Πρωτοδ. 14/2006 Φιλοζωικο Σωματειο Κιβωτος
ΕΠΙΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
Το Φιλοζωικό Σωματείο ''Κιβωτός'' στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει 1000 ευρώ αμοιβή σε εκείνον που θα υποδείξει το κτήνος που χτύπησε σκύλο με μπαλτά και έπειτα, αφού τον έδεσε σε ένα τσουβάλι με πέτρες, τον πέταξε στη θάλασσα."

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 3 - ΕΥΒΟΙΑ
" 25/2/13 - η πρώτη επαφή με το σκυλάκι (που αφορά και το κείμενο που ακολουθεί).
SOS!! SOS!! SOS!! SOS!! SOS!! ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΕΥΒΟΙΑΣ!! ΣΚΥΛΑΚΙ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΟ ΛΑΙΜΟ!! ΑΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!! υπερεπειγον περιστατικό!!!!! Πριν λίγη ώρα πέτυχα στο δρόμο κι άλλο ΤΕΛΕΙΩΣ αποστεωμένο σκυλάκι!! Πήγα και πήρα ξηρή τροφή για να το ταϊσω αλλά ήταν τελείως φοβικό και δεν με πλησίαζε. Του άφησα την τροφή και απομακρύνθηκα. Πλησίασε για να φάει και τότε έπαθα ΣΟΚ!!! Απ' τη μία πλευρά ο λαιμός έχει τεράστια βαθειά πληγή πιθανόν από σχοινί, λουρί ή σύρμα και από την άλλη πλευρά ο λαιμός του είναι κομμένος στην κυριολεξία!!!! Το δέρμα είναι κομμένο και κρέμεται κι απο μέσα φαίνονται τα κόκκαλα!!!...

... Κατάφερα κι εντόπισα το σκυλάκι γύρω στις 16:30. Είχα πάρει από νωρίς τα χαπάκια CALMIVET όπως με είχατε συμβουλέψει και του τα έδωσα μαζί με φαγητό προκειμένου να μπορέσω να το πιάσω. Το μετέφερα στις 17:30 στην κλινική της κ. Ειρήνης Ταπούτη στη Λάμψακο Χαλκίδος. Η γιατρός δεν ήταν εκεί κ οι νοσοκόμοι της, μου είπαν ότι ΑΥΡΙΟ πρέπει να πάρω το σκυλάκι απο κει. Αναζητώ απεγνωσμένα φιλοξενία!!! Δε μένω εδώ, δεν έχω αυτοκίνητο! Μένω Πειραιά, έχω άλλα 2 σκυλιά και δεν ξέρω τι να κάνω αύριο!!!!!!! Σας εκλιπαρώ για φιλοξενία!!!!!!! Αύριο πρέπει να πάρω το σκυλάκι και δεν έχω να το βάλω πουθενά!!!!!"

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 4 - ΒΑΡΥΜΠΟΠΗ
" 25/2/13 - Σήμερα η μέρα είχε σκοτεινό ήλιο... από το πρωί που είδαμε την αναφορά από την Natalia Bouga σπεύσαμε στα σημεία, που προλαβαίναμε με το φως της ημέρας για να δούμε τι συμβαίνει. Η πρώτη εικόνα που αντικρίσαμε ήταν 2 γυναίκες να κλαίνε για τα αδέσποτα και όχι μόνο σκυλιά που είχαν βρει σκοτωμένα. Η εικόνα από την πλατεία, 6 σκυλιά που ζούσαν και φρόντιζαν εκεί, είχαν βρεθεί νεκρά και για κατά έναν περίεργο λόγο είχανε μαζευτεί πριν αρχίσει ο κόσμος να συρρέει στην "κοσμοπολίτικη" κεντρική πλατεία. Οι πληροφορίες όμως από κατοίκους δεν έκαναν λόγο μόνο για δολοφονίες στην πλατεία, αλλά σε όλη την ευρύτερη περιοχή, 4 είναι εκεί, 1 από δω, το άλλο μέσα σε αυλή, το άλλο έξω από την πόρτα, αυτά ηχούσαν στα αυτιά μας και ακόμα ήμασταν στην πρώτη αγέλη... όταν η σκέψη πήγε και στις υπόλοιπες αγέλες, ένας κόμπος ήρθε και έδεσε στο στομάχι μας. Φεύγοντας από την πλατεία, είχαμε 11 δολοφονημένα σκυλιά. Πηγαίνοντας προς άλλο μέρος της περιοχής, αντικρίσαμε άλλα 2, εκεί που προφυλάσσονταν από το κρύο και τις βροχές και 3 ακόμα ζωντανά που μόνο και μόνο το βλέμμα τους μαρτυρούσε τι έζησαν. Κάποια τηλέφωνα που δεχτήκαμε έκαναν λόγο για ακόμα 3 σκυλιά νεκρά σε άλλη περιοχή της Βαρυμπόμπης και αθροίζοντας το είχαμε 16 δολοφονημένα σκυλιά + 2 πουλιά!!! Άλλο ένα χτύπημα ήρθε στον δρόμο της επιστροφής, αφού σε ακόμα ένα τηλεφώνημα, μαθαίνουμε για ακόμη ένα νεκρό μέσα σε αυλή μιας γυναίκας που κάθε μέρα, μαγειρεύει για τα αδέσποτα της περιοχής. Σύνολο...17 νεκρά ζώα και γύρω στα 15 είναι εξαφανισμένα και αυτά όχι σε ΟΛΗ την περιοχή γιατί έπεσε το σκοτάδι και δεν μπορέσαμε να πάμε στις άλλες αγέλες.
Πήραμε τηλέφωνο την άμεση δράση για καταγραφή του γεγονότος και προς έκπληξη μας το περιπολικό που ήρθε μας έδειξε ακόμα 20 καταγγελίες από την ίδια και ευρύτερη περιοχή. Κιμάς με θειάφι μας είπαν και πρόσθεσαν ότι σε ένα περιστατικό που πήγαν, η γυναίκα που έχασε το σκυλάκι της, χτύπησε με δύναμη τον κιμά και το θειάφι εκσφενδονίστηκε πάνω στον αστυνομικό.
Άλλο ένα περιστατικό που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι πέρασε ένα τζιπ του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και το σταματήσαμε για να καταγράψουν το γεγονός, αφού εκτός από τα σκυλιά, στην περιοχή ζούνε χιλιάδες ακόμα ζώα, ώστε να κάνουν κάτι και αυτοί...η απάντηση τους?? Ο οδηγός εβηχε και δεν ένιωθε καλά και έπρεπε να φύγουν!!!! ΚΥ 7754 ο αριθμός της πινακίδας του, στις 18:10 τους σταματήσαμε.
Ένα μεγάλο ευχαριστούμε στην Natalia Bouga που με το 2 μηνών μωράκι της ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή, ένα μεγάλο ευχαριστούμε στην Lena Van Lena Varn Panagiotara που έσπευσε στα σημεία από την πρώτη στιγμή και αυτή, ένα μεγάλο ευχαριστούμε και στην Eleni Christou που κρατούσε την διαρκή ενημέρωση μέσω τηλεφώνου, ένα μεγάλο ευχαριστούμε σε όλες τις κοινοποιήσεις και την δύναμη που στείλατε για να μπορέσουμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και σε όσους ήρθαν αλλά δεν τους γνωρίζουμε και δεν τους είδαμε.

Τελικός απολογισμός μετά από 3 μέρες ερευνών: ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ 30+ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ !!! "

ΠΕΡΙΣΤΑΤΑΤΙΚΟ 5 - ΛΑΚΩΝΙΑ
" 26/2/13 - Κακοποίησαν σεξουαλικά μέχρι θανάτου δύο οικόσιτα σκυλιά οικογένειας από τη Σκάλα Λακωνίας.
Η οικογένεια που είδε τα σκυλιά της να πεθαίνουν μέσα σε φρικτούς πόνους κατήγγειλε το έγκλημα των ασυνείδητων στην Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, η οποία, με τη σειρά της δημοσιοποίησε την υπόθεση. Η οικογένεια κατήγγειλε ότι το πρώτο περιστατικό συνέβη στις 29 Ιανουαρίου. Τότε μέλη της οικογένειας βρήκαν ετοιμοθάνατο το ένα σκυλάκι βάρους περίπου 12 κιλών, με εμφανή σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης και βασανιστηρίων!
Το ίδιο, προφανώς, ανθρωπόμορφο κτήνος ξαναχτύπησε και στις 15 Φεβρουαρίου με θύμα το δεύτερο σκυλάκι της οικογένειας, το οποίο άρπαξε και μετέφερε σε ένα διπλανό χωράφι όπου το κρέμασε από ένα δέντρο και το κακοποίησε σεξουαλικά μέχρι να ξεψυχήσει.
Σύμφωνα με την οικογένεια, πολλές φορές τους τελευταίους μήνες ο απάνθρωπος βασανιστής είχε τρυπώσει στην αυλή τους καραδοκώντας για να πιάσει τα ζώα και, σε μια από αυτές, έπεσε το πορτοφόλι του το οποίο παραδόθηκε στην Αστυνομία. Όμως, οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεν έχουν προχωρήσει."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου