Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Συνελήφθη βοσκός στην Κρήτη για συστηματική κακοποίηση βαρελόσκυλων.

Έναν βοσκό, τον ιδιοκτήτη τριών «βαρελόσκυλων» συνέλαβαν πριν λίγες μέρες στο πλαίσιο του αυτοφώρου οι αστυνομικοί του Α.Τ. Μοιρών σύμφωνα με τον διοικητή τους Αδαμάντιο Αντωνάκη. Εις βάρος του Αριστομένη Κ. που κακοποιούσε τα τρία ζώα του, καθώς τα είχε αλυσοδεμένα στα βαρέλια χωρίς τροφή, νερό και περίθαλψη σχηματίζεται δικογραφία.

Τα δύο σκυλιά – που τα βλέπετε και στις φωτογραφίες – ζούσαν σαν σκιάχτρα πάνω στον δρόμο που ενώνει τον οικισμό Τσιγκούνα με το χωριό Αντισκάρι. Το τρίτο σκυλί είναι δεμένο στον οικισμό Τσιγκούνα πάνω στο δρόμο που πάει προς την παραλία Λιμανάκι. Εκεί τα εντόπισε μια κάτοικος γυναίκα η οποία και απευθύνθηκε στη Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρο» ώστε τα ζώα να σωθούν και ο ιδιοκτήτης τους να τιμωρηθεί.
Σύμφωνα με την Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρο» που έκανε και την καταγγελία, τα σκυλιά παρακολουθούνται πλέον από την Αστυνομία και φιλόζωους εθελοντές, οι οποίοι τα φροντίζουν.
Αν το δικαστήριο ζητήσει την αφαίρεση τους θα τα αναλάβει η Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρος». Εντούτοις ο ιδιοκτήτης τους ενημερώθηκε ότι αν τα εξαφανίσει, μόλις βγει από το κρατητήριο, θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη θέση του και θα διωχθεί ποινικά και γι’ αυτό.

Η σύλληψη του βοσκού Αριστομένη Κ. λειτουργεί παραδειγματικά προς τους συναδέλφους του που εφαρμόζουν την ίδια τακτική και αλυσοδένουν τα σκυλιά οριοθετώντας έτσι τα βοσκοτόπια του έως ότου αυτά πεθάνουν από την ασιτία, την εξάντληση και τις ασθένειες.
Οι βοσκοί στην Κρήτη - και όχι μόνο - μόλις εξαντλήσουν μέχρι θανάτου αυτά τα ζώα τα αντικαθιστούν με νέα και ο αέναος κύκλος του μαρτυρίου συνεχίζεται με νέα θύματα.
Όμως πλέον οι δραστήριοι φιλοζωικοί σύλλογοι χρησιμοποιώντας τη νομοθεσία και ό,τι αυτή ορίζει για την προστασία των υπολοίπων έμβιων όντων έχουν αναγκάσει τις αρχές να μην προσπερνούν αυτά τα εγκλήματα.
Γι’ αυτό και η σύλληψη του συγκεκριμένου βοσκού είναι τόσο σημαντική, γιατί περνάει ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων πλέον δεν είναι ανεκτά ούτε στην Κρήτη και αυτό θα το αντιληφθούν αργά ή γρήγορα όλοι όσοι εξοντώνουν ζώα γιατί έτσι έμαθαν!
Πλέον αναμένουμε το πότε ο Αριστομένης Κ. θα δικαστεί και τι ποινή θα του επιβάλει το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

πηγή: zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου