Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Οι 10 dog-friendly εταιρείες της Αμερικής.

Μια πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου Michigan αποκαλύπτει πως η παρουσία των κατοικίδιων στον χώρο εργασίας οδηγεί σε συνθήκες μεγαλύτερης εμπιστοσύνης και καλύτερης συνεργασίας ανάμεσα στους εργαζόμενους.
Πιο συγκεκριμένα, το να επιτρέπεται στον εργαζόμενο να φέρνει το κατοικίδιο μαζί στην δουλειά του, είναι ωφέλιμο από πολλές απόψεις. Δημιουργεί καλύτερη διάθεση στον εργαζόμενο, αυξάνει την παραγωγικότητά του, μειώνονται οι μέρες που απουσιάζει από το πόστο του και βελτιώνει τις σχέσεις ανάμεσα στους συνεργάτες.
Μια έρευνα που έγινε το 2006 από το "The American Pet Product Manufacturers Association" (APPMA), έδειξε πως ήδη μια στις πέντε εταιρείες στην Αμερική επιτρέπουν τα κατοικίδια στους χώρους εργασίας.
Θα αναφέρουμε παρακάτω ενδεικτικά, δέκα από τις χιλιάδες φιλικές στα κατοικίδια, εταιρείες της Αμερικής:

1. Replacements LTD: Η συγκεκριμένη εταιρεία κατασκευάζει πολυτελή σερβίτσια, κρύσταλλα και ασημικά. Πολλοί θα νόμιζαν πως τα εύθραυστα κρύσταλλα και οι σκύλοι δεν είναι εύκολο να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο, όμως η Replacements ltd επιτρέπει εδώ και χρόνια τα κατοικίδια στον χώρο εργασίας, και τουλάχιστον 30 εργαζόμενοι της φέρνουν καθημερινά τον σκύλο τους μαζί.

2. Google: Είναι γνωστό πως η Google είναι η πιο φιλική στους εργαζόμενους εταιρεία στον κόσμο. Οι εργαζόμενοι της, καθημερινά εκτός από την εργασία τους, μπορούν να απολαύσουν μέσα στην Google, ένα gournet φαγητό, μια περιποίηση μαλλιών, ή ένα χαλαρωτικό μασάζ. Σε μια τέτοια εταιρεία λοιπόν δεν ήταν δυνατόν να αποκλείσει κανείς τα κατοικίδια. Η εταιρεία έχει μάλιστα συγκεκριμένους κανόνες σχετικά με τα ζώα, που αφορούν την καθαριότητα του χώρου από τις ακαθαρσίες του ζώου, και την πιθανή αλλεργία στα ζώα κάποιου εργαζόμενου.

3. P&G Pet Care: Η θυγατρική της Procter & Gamble,που παράγει τις τροφές Iams και Eukanuba, όχι μόνο είναι φιλική προς τα ζώα στον χώρο εργασίας, αλλά έχει θεσπίσει και την θέση του Vice President of Canine Communications, την οποία κατέχει επάξια εδώ και χρόνια η Euka, το υπέροχο Λαμπραντόρ που βλέπετε δίπλα. Μετά από 8 ολόκληρα χρόνια σε αυτό το πόστο, η Euka ετοιμάζεται να συνταξιοδοτηθεί, και την θέση της θα πάρει μετά από ειδική εκπαίδευση, ο Pawl Griffin, το νεαρό γκριφόν που βρίσκεται δίπλα της στην φωτογραφία!

4. Ben & Jerry's: Αν αγαπάτε τον σκύλο σας όσο και το παγωτό, η Ben & Jerry's είναι το ιδανικό μέρος για να εργαστείτε, καθώς η εταιρεία πρώτον επιτρέπει τα ζώα στους χώρους εργασίας, και δεύτερον προσφέρει  τρεις μπάλες παγωτό δωρεάν, καθημερινά σε όλους τους εργαζόμενους!
Οταν κάποιος υποψήφιος υπάλληλος βρίσκεται στα γραφεία της εταιρείας για συνέντευξη, είναι πολύ πιθανό να δει σκυλάκια να μπαίνουν και να βγαίνουν από τα γραφεία. "Ωωωω ναι, είμαστε μια φιλική εταιρεία προς στα ζώα!" λέει ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Sean Greenwood.

5. Autodesk: Η Autodesk, εκτός από διάφορα προνόμια που παρέχει στους εργαζόμενους, επιτρέπει φυσικά και τα ζώα στους χώρους εργασίας, και πάνω από το 5% των 7.000 εργαζόμενών της φέρνουν καθημερινά τα ζωάκια τους στο γραφείο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Michael Oldenburg, "το κατοικίδιο ενθαρρύνει τον εργαζόμενο να κάνει μικρά διαλλειματάκια από την εργασία που του καθαρίζουν το μυαλό, που διαφορετικά μπορεί να μην τα έκανε."

6. Build-A-Bear Workshop: Η εταιρεία κατασκευάζει χνουδωτά κουκλάκια εδώ και δεκαετίες, και μάλιστα επιτρέπει στα παιδιά να πηγαίνουν στα εργαστήρια της και να δημιουργούν μόνα τους το κουκλάκι της αρεσκείας τους. Η αγάπη της για τα ζωάκια, δεν σταματά μόνο στα χνουδωτά κουκλάκια, αλλά επιτρέπει φυσικά και στους εργαζόμενούς της να φέρνουν το ζωάκι τους στο γραφείο. Στα κεντρικά γραφεία μάλιστα, υπάρχει και ο Chief Executive dog, o Milford, ο οποίος γιορτάζει κάθε χρόνο τα γενέθλιά του κάνοντας ένα μεγάλο πάρτυ με καλεσμένους όλα τα σκυλάκια των εργαζόμενων! Η φιλικότητα της εταιρείας προς τα ζώα είναι και ο λόγος που συγκαταλέγεται από το περιοδικό Fortune για τρία συνεχόμενα χρόνια, μέσα στις 100 καλύτερες εταιρείες στον κόσμο για να δουλεύει κανείς.

7. Klutz: Είναι μια εταιρεία που από το 1977 φτιάχνει διάφορα δημιουργικά παιχνίδια, πάζλς, και βιβλία ζωγραφικής. Η εταιρεία έχει μια χαλαρή φιλική στάση προς τα ζώα, και ο συνιδρυτής της John Cassidy αναφέρει χαρακτηριστικά: "κάποια στιγμή ένας υπάλληλος που είχε έναν πολύ καλόβολο σκυλάκο με ρώτησε αν θα μπορούσε να τον φέρνει μαζί στην δουλειά. Δεν βρήκα κανέναν λόγο να του αρνηθώ." Και από τότε η Klutz μπήκε στην μεγάλη λίστα εταιρειών που επιτρέπουν τα κατοικίδια στον χώρο εργασίας.

8. Humane Society: Είτε το πιστεύετε είτε όχι, στα κεντρικά γραφεία της Humane Society στο Gaithersburg, δεν επιτρέπονταν τα ζώα μέχρι το 2007. Παρόλο που κανείς θα πίστευε πως η Humane Society θα ήταν πρωτοπόρα σε μια τέτοια κίνηση, η εταιρεία ήθελε να τα σχεδιάσει όλα πολύ προσεκτικά. Ετσι ο κάθε εργαζόμενος που θέλει να φέρνει το κατοικίδιο του στο γραφείο πρέπει να συμπληρώσει μια αίτηση. Στην συνέχεια το ζώο εμβολιάζεται, και περνάει από μια περίοδο επιτήρησης για 6 εβδομάδες. Αν όλα πάνε καλά και δεν δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, τότε το ζωάκι παίρνει άδεια μόνιμης παραμονής στο γραφείο. Ολα φαίνεται να έχουν δουλέψει πολύ σωστά, καθώς από την αρχή του προγράμματος πριν από 4 χρόνια, ούτε ένα ζωάκι δεν έχει απορριφθεί.

9. Amazon: Η μεγάλη διαδικτυακή εταιρεία Amazon είναι μια ακόμα φιλική προς τα ζώα εταιρεία. Οι επισκέπτες των κεντρικών γραφείων της στο Seattle, μπορούν να πετύχουν δύο με τρεις ντουζίνες σκύλων μέσα στα γραφεία καθημερινά. Ο εργαζόμενος που θέλει να φέρνει τον σκύλο του στο γραφείο, πρέπει πρώτα να συμπληρώσει μια φόρμα και μετά ο σκύλος να εμβολιαστεί. Ολη την διάρκεια παραμονής του στο γραφείο, ο σκύλος πρέπει να βρίσκεται δεμένος με λουρί, εκτός και αν  βρίσκεται μέσα σε γραφείο με κλειστή πόρτα, ή είναι περιορισμένος γύρω από το γραφείο με ειδική μωρουδιακή πορτούλα.

10. Clif Bar & Company: Η εταιρεία έχει πέντε βασικές αρχές λειτουργίας: την διατήρηση του πλανήτη μας, την διατήρηση της κοινότητας μας, την διατήρηση των ανθρώπων μας, την διατήρηση του κύκλου εργασιών μας και την διατήρηση των λογότυπων μας. Στα πλαίσια της αρχής της διατήρησης των ανθρώπων της, η Clif Bar & Company επιτρέπει στους εργαζόμενους να φέρνουν μαζί το κατοικίδιο τους. Συχνά μάλιστα αναφέρονται διάφορες αστείες ιστορίες με τα σκυλιά στον χώρο εργασίας, στο blog της εταιρείας. Αυτή η φιλικότητα προς τα ζώα, ήταν η αιτία να μπει η εταιρεία στην λίστα του περιοδικού Outside, ως ένα από τα καλύτερα μέρη για να εργάζεται κανείς.

πηγή: mnn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου