Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Αδεσποτάκος στην Χιλή, έγινε γνωστός μέσα στο μετρό, και βρήκε παντοτινή οικογένεια.

Τα αδέσποτα σκυλιά είναι σύνηθες φαινόμενο στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, αλλά ένας σκύλος που ξέρει να χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς, και μάλιστα να αποφεύγει έξυπνα τους φύλακες των σταθμών, δεν είναι κάτι που το συναντάς κάθε μέρα.

Στο Valparaiso της Χιλής υπάρχει ένας συγκεκρεκριμένος σκύλος που έχει μάθει να χρησιμοποιεί την σιδηροδρομική γραμμή Merval. Αυτός ο αδεσποτάκος, μπαίνει στα βαγόνια, κοιμάται πάνω στα καθίσματα και δεν ενοχλείται καθόλου από την παρουσία δεκάδων επιβατών που μπορεί να τον περιτριγυρίζουν. Επίσης καταφέρνει με μοναδικό τρόπο να ξεγλυστρά μέσα από τα χέρια των αστυνομικών των σταθμών που προσπαθούν να τον βγάλουν έξω.

Μετά τα αδέσποτα σκυλιά της Ρωσίας που χρησιμοποιούν το μετρό, τώρα αυτό το Χιλιανό αδεσποτάκι έχει καταφέρει να κατακτήσει τις καρδιές των ντόπιων οι οποίοι τον αφήνουν να κυκλοφορεί ανενόχλητος μέσα στο τρένο. Ο σκυλάκος ονομάστηκε Pepe Merval, και οι περιπέτειές του άρχισαν να ανεβαίνουν στο διαδίκτυο πριν από ένα μήνα περίπου.

Ενας εργαζόμενος στο τραίνο, ο Leonor Zamora, άρχισε να φροντίζει τον σκυλάκο και προσπαθούσε να του βρει ένα σπίτι. 
Ο Pepe έγινε αμέσως γνωστός όταν ο Yamal Chahuan άρχισε να ανεβάζει στο Twitter φωτογραφίες του σκύλου, ξαπλωμένο πάνω σε δύο καρέκλες του τρένου, ενώ δεκάδες επιβάτες στέκονταν όρθιοι τριγύρω του και τον χάζευαν χαμογελώντας. 
Ο Carlos Javier Farias Pozo ανέβαζε και ένα βιντεάκι στο YouTube που δείχνει τον Pepe να ξεγλυστρά έξυπνα από τα χέρια του φύλακα στον σταθμό, και να μπαίνει στο διπλανό βαγόνι.

Στις 22 Ιουνίου 2013, ο Pepe περισυλλέχτηκε από διασώστες και μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρικό Κέντρο Farmavet, όπου και στειρώθηκε, εμβολιάστηκε και θεραπεύτηκε από μια μικρή δερματοπάθεια που τον ταλαιπωρούσε.
Ο Zamora δεν σταμάτησε ποτέ να προσπαθεί να του βρει ένα παντοτινό σπίτι, και τελικά λίγες μέρες μετά την δημοσιοποίηση της ιστορίας του, μια οικογένεια τον υιοθέτησε!

πηγή: lifewithdogs.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου