Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

14 Ιουλίου 2013: Penny Marathon -σε Αθήνα και Σίδνευ, για τα αδέσποτα ζώα.

Όλα άρχισαν όταν ο ελληνας μαραθωνοδρόμος διάβασε ένα άρθρο πέρυσι, για δύο Ελληνοαυστραλές, την Ελευθερία και την Πεπ, που ήθελαν να τρέξουν από τον Μαραθώνα στην Αθήνα για να μαζέψουν χρήματα για την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Τελικά όχι μόνο κατέληξε να συμμετέχει τρέχοντας, αλλά ανέλαβε και την διοργάνωση του ετήσιου πλέον "Penny Marathon", του μαραθώνιου για τα αδέσποτα ζώα, που θα διεξαχνθεί παράλληλα σε Αθήνα και Σίδνευ την Κυριακή 14 Ιουλίου. Το "Penny Marathon", πήρε το όνομα του από ένα αδέσποτο, μικροκαμωμένο σκυλί, την Πένυ που τριγυρνούσε στους δρόμους της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον μαραθωνοδρόμο κ. Ιωάννη Σπίνουλα μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περισσότερες από 80 συμμετοχές. Μάλιστα αρκετοί θα είναι οι δρομείς που θα τρέξουν μέρος της διαδρομής των 42 χιλιομέτρων μαζί με τα σκυλιά τους. 

Στόχος του Penny Marathon είναι να κάνει ευρύτερα γνωστό το χρόνιο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων που υπάρχει τόσο στην Ελλάδα όσο και την Αυστραλία. Ο μαραθώνιος διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από ανθρώπους που θέλουν να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα δεινά των αδέσποτων και να αναγνωριστεί το έργο των εκατοντάδων εθελοντών.

Πότε θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος;
Το 2013 ο μαραθώνιος θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου.
Σημείο συνάντησης και εκκίνησης: Πλατεία Αγίων Ασωμάτων (Σταθμός Θησείου)
Ώρα Συνάντησης: 05:00π.μ.
Ώρα Εκκίνησης: 05:30π.μ.

Διαδρομή:
Η διαδρομή ξεκινάει με ένα μικρό κύκλο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και μετά κινείται παράλληλα με τον Ιλισό στην οδό Θεσσαλονίκης μέχρι το ΣΕΦ όπου αρχικά κατευθυνόμαστε μέχρι το Μικρολίμανο και μετά πάλι μέσω ΣΕΦ συνεχίζουμε παράλληλα με την ακτογραμμή μέχρι το τερματισμό μας στην Βουλιαγμένη (λίγο πριν την λίμνη Βουλιαγμένης). Μπορείτε να δείτε την διαδρομή στο http://www.dailymile.com/routes/1490093-running-route 
 

Είναι επίσημος μαραθώνιος;
Όχι. Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής. Ο χρόνος σας δεν θα καταγραφεί. Δεν θα πάρετε αριθμό ή μετάλλιο.

Για εγγραφές επισκεφθείτε το  https://docs.google.com/forms/d/1GNmALrof6-bF-apnu6gDMLimg_XtwPXmLA3IZd6kcao/viewform

Δεν μπορώ να τρέξω ολόκληρο μαραθώνιο. Μπορώ να έρθω για μικρότερη απόσταση; 

Ναι. Μπορείτε να μας συναντήσετε στα εξής σημεία:
- 22ο χλμ στο Σ.Ε.Φ. στην στρογγυλή λίμνη μπροστά από το στάδιο. Ώρα στο περίπου: 08:00π.μ.
- 32ο χλμ στην είσοδο του Αγίου Κοσμά. Ώρα στο περίπου : 9:00π.μ. – 9:10π.μ.
- 40ο χλμ στο τέρμα των λεωφορείων στην Βούλα (Vive Mare). Ώρα στο περίπου: 9:50π.μ. – 10:00π.μ.

Σας ζητάμε να είστε υπομονετικοί και ευέλικτοι. Οι χρόνοι παραπάνω είναι εκτιμήσεις και μπορεί να καθυστερήσουμε για διάφορους λόγους.

Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε τη σελίδα «The Penny Marathon» στο Facebook. 

πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου