Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Πάτρικ: η μεταμόρφωση από ένα μάτσο κόκκαλα σε κανονικό σκυλί!

Στις 16 Μαρτίου του 2011, ένα κουτάβι μεταφέρθηκε σε ένα κτηνιατρικό ιατρείο στο Νιου Τζέρσεϊ. Ήταν σε τόσο κακή κατάσταση, που κανείς δεν πίστεψε ότι θα καταφέρει να ζήσει μέχρι το πρωί. Ευτυχώς όμως συμβαίνουν ακόμη θαύματα.

Το σκυλί βρέθηκε τυλιγμένο σε μια πλαστική σακούλα μέσα σε ένα κάδο σκουπιδιών λίγα μόλις δευτερόλεπτα πριν περάσει το απορριμματοφόρο.

Κανείς δεν ξέρει πως βρέθηκε αρχικά εκεί. Αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι ο ιδιοκτήτης του το είχε δεμένο σε ένα κιγκλίδωμα νηστικό και χωρίς νερό επί μια εβδομάδα.

Κανείς στο ιατρείο δεν πίστεψε ότι θα βγάλει τη νύχτα. Αυτός όμως τα κατάφερε!

Τον ονόμασαν Πάτρικ επειδή τον βρήκαν την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου. Όταν τον ζύγισαν δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι έβλεπαν. Το σκυλί είχε βάρος μόλις 8,5 κιλά! Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την θερμοκρασία του που ήταν τόσο χαμηλή που δεν την έδειχνε το θερμόμετρο, μείωναν κατά πολύ τις πιθανότητες για να ζήσει.

Έπρεπε να βγάλουν μια μεγάλη μάζα με τρίχες από το στομάχι του για να μπορέσει να φάει και πάλι. Κάθε μέρα που ζούσε ήταν και μια νίκη για τους ανθρώπους του Garden State Veterinary Services.

Η φρικτή κακοποίηση τον είχε τρομοκρατήσει. Ήταν επιφυλακτικός απέναντι στους ανθρώπους.
Σιγά-σιγά όμως, το πρόσωπό του άρχισε να δείχνει σημάδια ζωής. Παρά το γεγονός ότι εξακολουθούσε να είναι πολύ αδύνατος, άρχιζε να μοιάζει και πάλι με σκυλί αντί για σκελετό.

Σταδιακά έμαθε να εμπιστεύεται ξανά τους ανθρώπους που τον φρόντιζαν. Άρχισε να παίρνει σταθερά βάρος και να διακρίνεται ξανά η λάμψη στα μάτια του.

Γιόρτασε ακόμη και την ονομαστική του εορτή! 
Όπως αποδείχθηκε, ήταν και πολύ παιχνιδιάρης! 

Η Πατρίσια Σμάιλι – Σκαβέλλι, η διαχειρίστρια του νοσοκομείου όταν πλέον ήταν εντελώς καλά τον πήρε σπίτι της. 

Η Πατρίσια λέει ότι αμέσως φάνηκε να προσαρμόζεται πολύ καλά! Κάνει συνέχεια παρέα με την γάτα της ενώ το βράδυ κοιμούνται όλοι μαζί στο ίδιο κρεβάτι.

Ένα χρόνο μετά την περιπέτεια του ο μικρός Πάτρικ δεν μοιάζει καθόλου με εκείνο το κακόμοιρο σκυλάκι που βρέθηκε στα σκουπίδια.

Ο πρώην ιδιοκτήτης του δικάζεται για παραμέληση και εγκατάλειψη, αλλά ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα της δίκης ο Πάτρικ έχει ήδη αναδειχθεί νικητής.
Χάρη στην καλοσύνη και στην αφοσίωση μερικών καταπληκτικών ανθρώπων η ζωή του μικρού Πάτρικ άλλαξε για πάντα.



πηγή: kollima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου