Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Λονδίνο: αστυνομικός έσπασε παράθυρο αυτοκινήτου για να σώσει έναν σκύλο από την ζέστη!


Η αστυνομία αναγκάστηκε να σπάσει τα παράθυρα ενός αυτοκινήτου για να σώσει την ζωή ενός σκύλου που ήταν κλειδωμένος μέσα, την πιο ζεστή μέρα του φετινού καλοκαιριού.

Περαστικοί έξω από το Finsbury Park στο Βόρειο Λονδίνο είδαν τον σκύλο και ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία. Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο, και διαπίστωσαν πως το σκυλί βρισκόταν κλειδωμένο μέσα, και ο ιδιοκτήτης του δεν φαινόταν πουθενά τριγύρω.

Το σκυλί, απεγνωσμένο για νερό και δροσιά, είχε κουλουριαστεί στο κάτω μέρος του καθίσματος του συνοδηγού. 

Ο αστυνομικός Richard Berns έβγαλε μια φωτογραφία την στιγμή που έσπασαν τα παράθυρα, την πόσταρε στο twitter και έγραψε: "Αυτός ο σκύλος αφέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο, την πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού, χωρίς νερό και εξαερισμό. Ευτυχώς, τώρα έχει πλέον και από τα δύο!"

Σύμφωνα με το ITV, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου επέστρεψε λίγο αργότερα και ρώτησε γιατί είχαν σπάσει τα παράθυρα του αυτοκινήτου. Οι αστυνομικοί έκαναν αναφορά στο RSPCA, και ειδικοί επιθεωρητές ευζωίας ζώων πρόκειται να επισκεφτούν το σπίτι του ιδιοκτήτη για να διαπιστώσουν τις συνθήκες διαβίωσης του ζώου.

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Παρασκευή όπου η θερμοκρασία είχε φτάσει στο Λονδίνο τους 32 βαθμούς, και ειδικές ανακοινώσεις είχαν γίνει από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την αποφυγή θερμοπληξίας.

Τα ζώα μπορούν να πάθουν εγκεφαλικές βλάβες ή ακόμα και να πεθάνουν από έμφραγμα, μέσα σε μόνο 15 λεπτά, αν αφεθούν μέσα σε ένα κλειστό ζεστό αυτοκίνητο. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τα σκυλιά να καταπολεμήσουν την ζέστη, καθώς ο μόνος τρόπος που έχουν για να δροσιστούν είναι το λαχάνιασμα της γλώσσας και η εφίδρωση από τις πατούσες τους.

πηγή: LOTL Rescue


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου