Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το Penny Marathon 2014.

Την Κυριακή 13 Ιουλίου διεξήχθη για τρίτη διαδοχική χρονιά στην Αθήνα και στο Σίδνεϊ ο Μαραθώνιος αγάπης για τα αδέσποτα «Penny Marathon 2014», ο οποίος πήρε το όνομα του από ένα αδέσποτο μικροκαμωμένο σκυλάκι που ζούσε μόνο του στους δρόμους της Αθήνας, την Penny, που τελικά δεν κατάφερε να επιβιώσει. 

Και η φετινή διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. 



Οι φιλόζωοι φόρεσαν για άλλη μια φορά τα αθλητικά τους παπούτσια και έτρεξαν από το Μαραθώνα μέχρι τη Βουλιαγμένη ενώ άλλοι επέλεξαν να κάνουν την ίδια διαδρομή με ποδήλατα. Ο στόχος και του 3ου Μαραθώνιου ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα δεινά των αδέσποτων τετράποδων φίλων μας, η αναγνώριση του έργου των εθελοντών φιλόζωων που αγωνίζονται γι’ αυτά τα πλάσματα που εγκαταλείπονται ή γεννιούνται στους δρόμους, η συγκέντρωση ενός σεβαστού ποσού δωρεών για να ελαφρυνθούν οικονομικά καταφύγια αδέσποτων ζώων, η ενημέρωση για τα προγράμματα υιοθεσίας και στείρωσης αλλά και η εκπαίδευση των κηδεμόνων ζώων ως προς το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στα ίδια τα κατοικίδια τους. 


Στο φετινό μαραθώνιο έλαβε μέρος και η αθλήτρια κολύμβησης Νικολέτα Τρύφωνα, η οποία κολύμπησε για πάνω από πέντε ώρες από τον Άλιμο μέχρι τη Βουλιαγμένη καλύπτοντας 17 χιλιόμετρα. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό η Νικολέτα Τρύφωνα κολύμπησε για 11,5 συνεχόμενες ώρες διανύοντας την απόσταση των 30 χιλιομέτρων από την Ηγουμενίτσα έως την Κέρκυρα προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για το τοπικό φιλοζωικό σωματείο «Κιβωτός». 
 
Ο μαραθώνιος πραγματοποιήθηκε και στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας όπου χιλιάδες δεσποζόμενα ζώα, σκύλοι και γάτες, θανατώνονται επειδή δεν είναι πια επιθυμητά. Η Σία Προδρόμου, 70 ετών, έκλεψε για άλλη μια φορά την παράσταση στο Σίδνεϊ καθώς έτρεξε και φέτος στο μαραθώνιο για τα αδέσποτα ζώα «Penny Marathon 2014».

πηγή: Ιστορίες Αδέσποτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου