Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Therapy dogs: μια παρέα σκύλων που προσφέρει χαμόγελα!

Στις συναντήσεις της ομάδας TherapyDogs θα συναντήσεις μεγάλες ποσότητες από τα εξής: Πατούσες, χάδια και γέλια. 
 

Είναι ωραίο όταν βλέπεις ανθρώπους που δεν σταματούν να προσπαθούν. Έτσι είναι και η ομάδα  Therapy Dogs. Από τον Σεπτέμβριο του 2012, όπου ξεκίνησε τη δράση της στη Θεσσαλονίκη, μία ομάδα καταρτισμένων εθελοντών και εκπαιδευμένων σκύλων-θεραπευτών, έχει ως στόχο την μετάδοση της χαράς και της ικανοποίησης που προκαλεί η επαφή με τα σκυλιά, και μάλιστα σε αυτούς που τη χρειάζονται λίγο περισσότερο.

Για αυτόν τον λόγο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα,επισκέπτονται σωματεία και ειδικά σχολεία της Θεσσαλονίκης, όπου παιδιά ή ενήλικες με αναπηρίες, καλούνται να ασχοληθούν -σε όποιο βαθμό μπορεί και επιθυμεί ο καθένας- με τα σκυλιά του προγράμματος.

Το τι συμβαίνει σε αυτές τις συναντήσεις, σε αφήνουμε να το ανακαλύψεις μόνος σου κάνοντας κλικ εδώ



Η ομάδα των εθελοντών – συνοδών σκύλων απαρτίζεται από την Τέρψη Πασχάλη, τη Μαρία Στογιάννη (θετική εκπαιδεύτρια σκύλων), τη Γεωργία Τατσίδου (ειδική παιδαγωγό), την Όλγα Ναλμπάντη (θετική εκπαιδεύτρια σκύλων) και τον Παντελή Αντωνόπουλο (θετικό εκπαιδευτή σκύλων).
Η ομάδα των σκύλων-θεραπευτών αποτελείται από τον Σπίθα, τον Φοίβο, τη Μοίρα, τη Σύρα και τη Rumba. Είναι όλα τους ημίαιμα και πρώην αδέσποτα. 

Αν θέλεις να μάθεις με ποιον τρόπο μπορείς να βοηθήσεις ή να συμμετέχεις στην παρέα της Therapy Dogs στείλε μέιλ στο info@therapydogs.gr ή κάλεσε στο 6971 886881.

Οι TherapyDogs κυκλοφορούν και στο youtube!


πηγή: cosmopolitan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου