Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Arthur, ο σκύλος που ακολούθησε μια ομάδα αθλητών μέσα στη λάσπη και το νερό!

Μια καταπληκτική ιστορία που συνέβη τον προηγούμενο μήνα κατά την διάρκεια του Adventure Racing World Championship στο Εκουαδόρ...

Arthur και Mikael όταν πρωτοσυναντήθηκαν
Το Adventure Racing World Champioship είναι ένας αγώνας στον οποίο οι ομάδες που παίρνουν μέρος, καλούνται να διανύσουν 430 μίλια μέσα στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, κάνοντας καγιάκ, ποδήλατο και αναρρίχηση. Οι αθλητές πρέπει να προχωρούν μέρα και νύχτα για να μπορέσουν να τα καταφέρουν.

Λίγο πριν ξεκινήσουν το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής τους, ο Mikael Lindnord, αρχηγός της Σουηδικής ομάδας, μόλις άνοιγε μια κονσέρβα φαγητού όταν πήρε το μάτι του έναν βρώμικο και ταλαιπωρημένο αδέσποτο σκυλάκο να βρίσκεται λίγο πιο πέρα. Η όψη του ήταν τόσο καταπονημένη που αμέσως ο Mikael αποφάσισε να μοιραστεί την κονσέρβα με το κρέας με το δύστυχο σκυλί. 

Ο Arthur ακολουθεί την ομάδα παντού!
Αφού τελείωσαν το φαγητό τους, ο Mikael ετοίμασε τα πράγματά του, και όλη η ομάδα ξεκίνησε για το τελευταίο κομμάτι της κούρσας που θα διαρκούσε 6 ημέρες. Ενώ είχαν ξεκινήσει και πάλι την πεζοπορία, ανακάλυψαν πως ο αδέσποτος σκυλάκος είχε αρχίσει να τους ακολουθεί.
Ο Arthur (όπως ονομάστηκε ο σκύλος αργότερα) είχε ήδη αποφασίσει να "υιοθετήσει" την ομάδα, απλά εκείνοι δεν το είχαν ακόμα καταλάβει!

Η ιστορία τους από εκείνη την στιγμή και πέρα εξελίσσεται και μέσα από φωτογραφίες που ανέβασαν οι ίδιοι οι αθλητές στους λογαριασμούς τους στο facebook. Ο σκύλος τους ακολουθούσε παντού νύχτα και μέρα. Διέσχισε μαζί τους φαράγγια, χωνόταν μέσα στη λάσπη, περπατούσε αμέτρητα χιλιόμετρα, μόνο και μόνο για να βρίσκεται δίπλα τους.


Ο Arthur κολυμπά δίπλα στο καγιάκ!
Όταν ένα βράδυ, η ομάδα έπρεπε να διασχίσει το ποτάμι με καγιάκ, οι διοργανωτές τους συμβούλεψαν να μην έχουν τον σκύλο μαζί τους, γιατί θα ήταν πολύ επικίνδυνο και για τον σκύλο αλλά και για τους ίδιους.
Έτσι η ομάδα αποχαιρέτησε τον Arthur, επιβιβάστηκε στο καγιάκ και ξεκίνησε την διαδρομή μέσα στο ποτάμι. Λίγα μέτρα πιο πέρα όμως ανακάλυψαν πως ο σκύλος δεν είχε κανένα σκοπό να τους αποχωριστεί και είχε αρχίσει να κολυμπά μέσα στα ορμητικά του ποταμού και να βρίσκεται δίπλα στο καγιάκ τους!
Η ομάδα έμεινε άναυδη με την επιμονή του σκύλου, και φυσικά όλοι τον βοήθησαν να ανέβει πάνω στο καγιάκ. Κατά την διάρκεια της διαδρομής, πολλές φορές χρειάστηκε ο σκύλος να πέσει μέσα στο νερό μαζί με την ομάδα, και κάθε φορά έβγαινε έξω τουρτουρίζοντας από το κρύο και την κούραση, χωρίς όμως ποτέ να εγκαταλείψει το πλευρό τους!


Η ομάδα τερματίζει μαζί με τον Arthur!
Έξι μέρες αργότερα, η ομάδα έφτασε στο σημείο τερματισμού, αντί για 4 όμως, ήταν πλέον 5! Ο Arthur είχε γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της, και τερμάτισε μαζί τους! Ο Mikael αποφάσισε να τον υιοθετήσει και να τον πάρει μαζί του στην Σουηδία. "Ξεκίνησα αυτόν τον αγώνα με σκοπό να βγω πρώτος. Τελικά όμως αυτό που κέρδισα ήταν έναν καινούργιο φίλο!" λέει χαρακτηριστικά.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Mikael πήγε τον Arthur σε κτηνίατρο του Εκουαδόρ, όπου ο σκύλος εξετάστηκε, ελέγχθηκε, εμβολιάστηκε και αποπαρασιτώθηκε. Η διαδικασία και η γραφειοκρατία για να μεταφερθεί ένας αδέσποτος σκύλος από το Εκουαδόρ στην Σουηδία είναι πολύ μεγάλη, όμως ο Mikael δεν το έβαλε κάτω.


Έκανε όλα όσα χρειάζονταν, ο Arthur κατάφερε να ταξιδέψει στην Σουηδία και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καραντίνα η οποία θα διαρκέσει για λίγες μέρες ακόμα μέχρι να καταφέρει ο Mikael να πάρει τον Arthur σπίτι του.
Όταν έφτασε ο Arthur στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης πριν λίγες μέρες, ήταν ήδη διάσημος και όλα τα μέσα μιλούσαν γι' αυτόν. Τώρα, όλα τα μέλη της ομάδας επισκέπτονται σχεδόν κάθε μέρα τον Arthur στο μέρος όπου βρίσκεται σε καραντίνα, και περιμένουν καρτερικά να περάσει αυτό το διάστημα και να τον πάρουν μαζί τους σπίτι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου