Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Η ΖΕΙΛ ενημερώνει: Τα ζώα ΔΕΝ είναι παιχνίδια!

Με αφορμή τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων, και την τάση των ανθρώπων μέσα στα Χριστουγεννιάτικα δώρα να περιλαμβάνουν πολλές φορές και μικρά κατοικίδια για τα παιδιά τους, η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης έβγαλε ένα ενημερωτικό δελτίο τύπου και το συνόδευσε με ένα υπέροχο βιντεάκι, που θα έπρεπε να το δούμε όλοι, κυρίως όσοι ΔΕΝ έχουν κατοικίδιο και μπορεί απλά να τους έχει περάσει από το μυαλό η ιδέα να αποκτήσουν.

Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια που μπορούν να πεταχτούν όταν τα βαρεθούμε. Τα ζώα είναι ζωντανά πλάσματα με αισθήματα που όταν μπουν μέσα στο σπίτι μας, πρέπει να μπουν ως μέλη της οικογένειας και να τα αντιμετωπίσουμε με την ίδια αγάπη, αφοσίωση και ευθύνη όπως κάθε ζωντανό πλάσμα αξίζει.

Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης και δείτε και το εμπνευσμένο βιντεάκι τους!

«Θέλουμε όσοι δεν γνωρίζουν να ενημερωθούν. Θέλουμε πριν κάποιος αποφασίσει να φέρει ένα κατοικίδιο στο σπίτι του και στη ζωή του να γνωρίζει τις  ευθύνες που έχει ένα ζώο και τις υποχρεώσεις του ως ιδιοκτήτης. Θέλουμε οι γονείς να ενημερωθούν ότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδια ούτε θα πρέπει να προορίζονται για δώρα. Δεν θέλουμε άλλα ζώα παρατημένα στον δρόμο, αφημένα στην μοίρα τους σε μπαλκόνια, σε ταράτσες. Θέλουμε να δοθεί η ευκαιρία σε όλα τα αδέσποτα να βρουν ένα υπέροχο σπίτι.

Ενημερώστε, κοινοποιείστε, αντιδράστε. Προτρέψτε τους γνωστούς σας που ενδιαφέρονται για κατοικίδιο να επισκεφτούν τα τοπικά καταφύγια και τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής τους. Να ενημερωθούν, να προσφέρουν έστω μια μέρα εθελοντική βοήθεια για να δουν από κοντά τι χρειάζεται ένα κατοικίδιο. Να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο. Υπάρχουν χιλιάδες υπέροχα πλάσματα που περιμένουν και αξίζουν μια ευκαιρία.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου