Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Εθελοντές έσωσαν 108 σκυλιά από παράνομο εκτροφείο στην Αμερική!

Οι άθλιες συνθήκες όπου ζούσαν τα ζώα
Μετά από πολύμηνη παρακολούθηση, οι φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής απέδειξαν πως ένας εκτροφέας σκύλων ράτσας Cavalier King Charles Spaniel στην Αλαμπάμα, κακοποιούσε, παραμελούσε και διατηρούσε στις εγκαταστάσεις του περισσότερα από 200 ζώα, τα οποία ζούσαν σε άθλιες συνθήκες.
Οι οργανώσεις τότε ξεκίνησαν τις διαδικασίες να του κατάσχουν τα κουτάβια και να κλείσουν το εκτροφείο, όμως ο ιδιοκτήτης στο μεταξύ πρόλαβε να στείλει πάνω από 100 από τα κουτάβια του σε πλειστηριασμό στο Μιζούρι για να πουληθούν.

Τα σκυλιά στην διαδρομή τους προς τον πλειστηριασμό
Τα προβλήματα όρασης και υγείας είναι εμφανή
Οι φιλόζωοι δεν το έβαλαν κάτω, και με επικεφαλής την Angie Hubbard Ingram, δικηγόρο και εθελόντρια στην οργάνωση Cavalier Rescue USA ( CKCSCR), έβαλαν σκοπό της ζωής τους και σώσουν αυτά τα κουτάβια με όποιο κόστος. Μέσα σε λίγες μόλις μέρες, κινητοποίησαν την κοινή γνώμη και τα social media, έκαναν εράνους, συγκέντρωσαν εθελοντές από όλα τα μέρη της Αμερικής, και τελικά κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα μεγάλο ποσό ώστε να μπορέσουν να αγοράσουν αυτοί τα κουτάβια, να τα περιθάλψουν, να τους παρέχουν ιατρική φροντίδα και να τους βρουν οικογένειες φιλοξενίας. 
Η κτηνίατρος Dr. Morgan προσέφερε δωρεάν τις υπηρεσίες της, και άλλες φιλοζωικές οργανώσεις της Αμερικής ένωσαν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν όσο μπορούσαν.
Η ώρα του πλειστηριασμού
Το shiba inu και το γαλλικό μπουλτνόγκ που σώθηκαν στον πλειστηριασμό
Η Angie Hubbard Ingram και άλλες εθελόντριες την μέρα της διάσωσης
 Ο πλειστηριασμός έγινε στις 22 Νοεμβρίου 2014, οι τιμές άρχιζαν να ανεβαίνουν πολύ ψηλά και σύντομα οι εθελοντές εξάντλησαν τα χρηματικά τους αποθέματα. Την τελευταία στιγμή, μετά από γενναιόδωρες προσφορές στην οργάνωση, κατάφεραν να συγκεντρωθούν όλα τα χρήματα που χρειάστηκαν (200.000 δολάρια συνολικά)! 
Τελικά, κατάφεραν να διασώσουν ενενήντα έξι Cavalier King Charles spaniels, επτά shiba inus, ένα Γαλλικό bulldog, δύο cocker spaniels, ένα shih tzu και ένα Yorkshire terrier. 

Τα κουτάβια δέχονται την φροντίδα των κτηνιάτρων
Μετά την διάσωση, οι εθελοντές είχαν ένα δύσκολο πρόγραμμα για την μεταφορά όλων αυτών των ζώων, αρχικά σε κτηνιάτρους για να τους δοθεί η απαραίτητη φροντίδα, και στην συνέχεια να τα μεταφέρουν σε ανάδοχες οικογένειες και σε σπίτια φιλοξενίας ή και υιοθεσίας σε όλη την Αμερική. 
Τα περισσότερα σκυλιά βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση. Ήταν  γεμάτα ψύλλους και τυλιγμένα μέσα στις ακαθαρσίες τους. Πολλά είχαν οφθαλμολογικά προβλήματα, μερικά ήταν τυφλά και κάποια άλλα είχαν και άλλα σοβαρότερα θέματα υγείας.

Μπανάκι time!
Όλα τα ζώα καθαρίστηκαν, αποπαρασιτώθηκαν, εμβολιάστηκαν, δέχτηκαν οφθαλμολογική και οδοντιατρική φροντίδα από τους εθελοντές κτηνιάτρους, στειρώθηκαν όσα ήταν στην κατάλληλη ηλικία, και τα υπόλοιπα παραδόθηκαν πλέον υγιή στις οικογένειες με την προϋπόθεση πως θα στειρωθούν όταν φτάσουν στην κατάλληλη ηλικία.

Πλέον όλα τα σκυλιά έχουν βρει αγαπημένες οικογένειες! 
Πρόκειται για μια υπέροχη ιστορία που μας δείχνει πως όταν οι άνθρωποι ενώσουν τις δυνάμεις τους μπορούν να καταφέρουν πάρα πολλά!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου