Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Κινέζοι ακτιβιστές σώζουν 900 σκύλους που προορίζονταν για κατανάλωση.

Οι ακτιβιστές φτιάχνουν ανθρώπινο τείχος  μπροστά στα φορτηγά
Κινέζοι ακτιβιστές έκαναν πρόσφατα μια δραστική κίνηση ενάντια στην εμπορία σκυλίσιου κρέατος, κα ιέσωσαν 900 ακυλιά που προορίζονταν για κατανάλωση. Πολλά από τα σκυλιά ήταν φανερό πως ήταν κλεμμένα από οικογένειες, καθώς φορούσαν κολάρα, είχαν ταυτότητες κλπ. Χάσκις, Γερμανικοί Ποιμενικοί, Κανίς και διάφορα άλλα καθαρόαιμα σκυλιά, βρίσκονταν στοιβαγμένα σε μικροσκοπικά κλουβιά και μεταφέρονταν με φορτηγά. Πολλά από αυτά ήταν σοβαρά άρρωστα και ετοιμοθάνατα λόγω των άθλιων συνθηκών αιχμαλωσίας και μεταφοράς τους.

Μια ιδιοκτήτρια βρήκε το χαμένο της Γκόλντεν Ριτρίβερ μέσα σε ένα τέτοιο φορτηγό, και ο οδηγός δεν της το έδινε πίσω αν εκείνη δεν τον πλήρωνε πρώτα.
Οι ακτιβιστές χτυπήθηκαν από τους μεταφορείς, και μετά από 50 ολόκληρες ώρες διαπραγματεύσεων, κατάφεραν να σώσουν όλα τα σκυλιά. Παρόλα αυτά, μερικά από αυτά πέθαναν σε αυτό το διάστημα, και οι ακτιβιστές αναγκάστηκαν να τα θάψουν επί τόπου.


Όλος ο κόσμος βλέπει αυτές τις εικόνες και δεν μπορεί να πιστέψει πως άνθρωποι στις μέρες μας μπορούν να φερθούν τόσο βάναυσα. Καθημερινά, γάτες και σκύλοι πεθαίνουν στοιβαγμένα μέσα σε φορτηγά, χωρίς να φάνε ή να πιουν νερό για μέρες. Πολλά γδέρνονται ζωντανά μπροστά σε άλλα σκυλιά, μεγαλώνοντάς τους έτσι την αγωνία και τον τρόμο. Πολλά σκυλιά γεννάνε ενώ βρίσκονται σε αυτά τα κλουβιά, και τα περισσότερα κουτάβια βρίσκουν τραγικό θάνατο από ασφυξία καθώς πιέζονται το ένα πάνω στο άλλο, ή πέφτουν κατά λάθος από τα κλουβιά.
Οι εργάτες όταν ξεφορτώνουν τα φορτηγά, πετάνε τα κλουβιά με δύναμη στο χώμα, με αποτέλεσμα να σπάνε τα κόκαλα των ζώων.

Το γεγονός πως η Κίνα έχει παντελή έλλειψη νομοθεσίας σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων, είναι πραγματικά εξοργιστικό. Ζητάμε από τον Πρωθυπουργό της Κίνας Xi Jinping να νομοθετήσει επιτέλους ενάντια στην κακοποίηση των ζώων, και να απαγορεύσει οποιαδήποτε κατανάλωση σκυλίσιου κρέατος και εμπορία γατίσιας γούνας. Όλος ο κόσμος περιμένει και στέκεται δίπλα σε αυτούς τους ακτιβιστές που έσωσαν τα 900 σκυλιά στην πόλη Anwen.


Παρακαλούμε να υπογράψετε και εσείς σε αυτό το petition: https://www.change.org/petitions/stop-horrific-dog-meat-trade-demand-china-make-animal-cruelty-laws

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου