Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ειδική σχάρα στο οδόστρωμα καταργεί τα βαρελόσκυλα στην Ικαρία.

Στο Πέζι, στη διασταύρωση με τον Άγιο Ισίδωρο, τοποθετήθηκε μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ικαρίας μια ειδική μεταλλική κατασκευή πάνω στο οδόστρωμα, η οποία επιτρέπει την ασφαλή διέλευση τροχοφόρων και πεζών, ενώ αποτρέπει το πέρασμα των αμνοεριφίων και την είσοδο τους σε χωριά και καλλιέργειες, περιορίζοντας τα εντός των συνόρων των χορτολιβαδικών εκτάσεων.

Το τεχνικό αυτό μέσο που χρησιμοποιείται σε χώρες όπως η Αγγλία, Ελβετία, Αυστρία και ΗΠΑ ουσιαστικά δίνει ένα τέλος στην μέχρι σήμερα πρακτική διατήρησης μόνιμα δεμένων σκύλων στο πλάι του δρόμου για να εμποδίζουν τη διέλευση των κατσικιών, παρά το γεγονός ότι απαγορεύεται δια νόμου και προβλέπονται αυστηρές ποινές για τους παραβάτες. 



Οι σχάρες αυτές θα τοποθετηθούν σύντομα και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου της Ικαρίας, αντικαθιστώντας έτσι τα δεμένα σκυλιά – σκιάχτρα που αποτελούν αιτία δυσφήμισης του νησιού. Με την ολοκλήρωση του Έργου που χρηματοδοτεί η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (Π.Φ.Ο.), καταργείται ουσιαστικά μια βάναυση όσο και παράνομη πρακτική και προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον της Ικαρίας.

Ποια όμως θα είναι η τύχη των βαρελόσκυλων; Όπως έγινε γνωστό πολλά από τα σκυλάκια που θα «αντικατασταθούν» από τις μεταλλικές αυτές σχάρες θα μεταφέρονται στην Αθήνα για εξετάσεις και στην συνέχεια προς υιοθεσία. Ευελπιστούμε λοιπόν ότι δεν θα εγκαταλειφθούν ή «εξαφανιστούν» και ότι η Π.Φ.Ο. θα παρακολουθεί στενά το θέμα ώστε οποιαδήποτε παράβαση διαπιστωθεί εκ μέρους των ιδιοκτητών αυτή να διώκεται ποινικά για την πλήρη συμμόρφωση τους. Οι φωτογραφίες είναι από τα εγκαίνια της σχάρας στα βουνά των Ραχών στην Ικαρία.


πηγή: Ιστορίες Αδέσποτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου