Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ο καινούργιος δήμαρχος του Divine στο Κολοράντο... είναι σκύλος!

Ο καινούργιος δήμαρχος!
Η μικρή πόλη Divine στο Κολοράντο απέκτησε καινούργιο δήμαρχο, και αυτός είναι ένας σκύλος! Αυτό όμως δεν είναι και τόσο έκπληξη, καθώς ανάμεσα στους υπόλοιπους υποψηφίους βρίσκονταν ένα άλογο, μια γάτα και ένας σκαντζόχοιρος.

Η πόλη Divine, ή το χωριουδάκι καλύτερα, έχει μόλις 130 κατοίκους και γι'αυτ΄οδεν δικαιούται να εκλέγει δήμαρχο. 'Ομως εκεί εδρεύει το Teller County Regional Animal Shelter, το μοναδικό καταφύγιο στη συγκεκριμένη περιφέρεια, που δεν θανατώνει τα ζώα που περισυλλέγει.

Αυτό το καταφύγιο λοιπόν, οργανώνει μια φορά στα δύο χρόνια μια φιλανθρωπική εκδήλωση - εκλογές, όπου οι κάτοικοι όλης της περιφέρειας καλούνται να έρθουν και να ψηφίσουν τον δήμαρχο του χωριού Divine.
Υποψήφιοι στις εκλογές είναι πάντα ζώα, και κάθε ψηφοφόρος αυτόματα με την ψήφο του, καταθέτει και ένα δολάριο για να συμμετέχει στην ενίσχυση του καταφυγίου.
Με αυτόν τον τρόπο το καταφύγιο μαζεύει χρήματα που το βοηθούν να συντηρεί και να βοηθά τα ζώα που περισυλλέγει. Οι φετινές εκλογές έφεραν συνολικό κέρδος στο καταφύγιο 12.000 δολάρια!

Όλοι οι υποψήφιοι!
Στις φετινές εκλογές, φαβορί μέχρι το τέλος ήταν ο Buster η γάτα, αλλά τελικά αυτός που υπερίσχυσε ήταν ο Pa Kettle το λαγωνικό, ο οποίος και πήρε τον τιμητικό τίτλο του Δημάρχου της Divine για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο προηγούμενος δήμαρχος της πόλης, ήταν μια τρίποδη γάτα.

Αυτή η εκδήλωση είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους κατοίκους της περιοχής, και το καταφύγιο καταφέρνει να μαζέψει χρήματα με έναν διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο. Οι εκλογές διεξάγονται επίσης και ηλεκτρονικά, όπου ο καθένας μπορεί από το σπίτι του σε οποιοδήποτε σημείο της Αμερικής και αν βρίσκεται, να ψηφίζει, να πληρώνει και να διαδίδει το link και σε άλλους, μόνο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.


πηγή: lifewithdogs.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου