Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Το αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ εγκαινιάζει τουαλέτες σκύλων στις εγκαταστάσεις του!

Όλοι οι σκύλοι που θα ταξιδεύουν και θα διέρχονται από το Μητροπολιτικό αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ, θα έχουν πλέον την δική τους τουαλέτα μέσα στον χώρο του αεροδρομίου.

Το αεροδρόμιο σε συνεργασία με την Delta Airlines δημιούργησε έναν ειδικό χώρο μέσα στο αεροδρόμιο για να μπορούν να πηγαίνουν όλα τα σκυλιά εργασίας και όσα συνοδεύουν τους ταξιδιώτες, και να κάνουν την ανάγκη τους, χωρίς να χρειάζεται ο ιδιοκτήτης τους να βγει έξω από τον χώρο του αεροδρομίου μόνο γι’αυτό και μετά να ξαναμπεί μέσα για να συνεχίσει το ταξίδι του.
Ο χώρος εγκαινιάστηκε επίσημα την προηγούμενη εβδομάδα, και ονομάστηκε «Service Animal Relief Area», αν και οι εργαζόμενοι εκεί  του έχουν δώσει ήδη το παρατσούκλι «Central Bark»!

Στον χώρο υπάρχουν δύο υπερυψωμένοι χώροι-κουτιά, το ένα είναι ντυμένο με αληθινό γρασίδι και το άλλο με ψεύτικο. Τα δύο κουτιά έχουν τοποθετηθεί διακριτικά κοντά στον χώρο της τουαλέτας για τους ανθρώπους, είναι μερικώς χωρισμένα από τον υπόλοιπο χώρο, αλλά υπάρχει άνετη πρόσβαση σε αυτά ακόμα και από ανθρώπους που κινούνται με αναπηρικό καροτσάκι.

Οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να μαζεύουν μετά τα απορρίμματα του ζώου τους και να τα πετούν σε ειδικά κουτιά, για όλα τα υπόλοιπα όμως υπάρχει αυτόματος καθαρισμός από μια μικρή βάνα νερού η οποία ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού. Το ένα κομμάτι γρασίδι μάλιστα είναι διακοσμημένο και με έναν ψεύτικο μικρό πυροσβεστικό κρουνό!

Αυτός ο καινούργιος χώρος τουαλέτας για σκύλους θα βελτιώσει τις συνθήκες του ταξιδιού τόσο για τους σκύλους όσο και για τους ιδιοκτήτες τους. Δεν θα χρειάζεται πια οι ιδιοκτήτες σκύλων να βγαίνουν έξω από το αεροδρόμιο για να κάνει ο σκύλος την ανάγκη του και μετά να ξαναμπαίνουν μέσα και να ξαναπερνούν από την ασφάλεια του αεροδρομίου. Έτσι θα εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο και θα γλυτώνουν μεγάλη ταλαιπωρία.

Η Deb Davis, από την οργάνωση Paws for a Cause, η οποία διαθέτει εκπαιδευμένους σκύλους εργασίας, αναφέρει πως αυτή η καινούργια υπηρεσία του αεροδρομίου θα διευκολύνει πολύ τόσο τους σκύλους, όσο και τους ιδιοκτήτες τους. 
«Μέχρι τώρα γνώριζα πως έπρεπε να έχω τουλάχιστον 50 λεπτά στην διάθεσή μου ανάμεσα στις πτήσεις, για να προλάβω να διασχίσω το αεροδρόμιο, να βγω έξω για να κάνει ο σκύλος την ανάγκη του, να ξαναμπώ και να βρεθώ και πάλι στο σημείο αναχώρησής μου. Τώρα πια θα μπορώ να ταξιδεύω πιο άνετα και να χρησιμοποιώ το αεροδρόμιο του Detroit ως ενδιάμεσο σταθμό στις μετακινήσεις μου, αφού θα γλυτώνω πολύ χρόνο πηγαίνοντας τον σκύλο μου στην κοντινή τουαλέτα του αεροδρομίου!»


Το αεροδρόμιο του Detroit είναι ένα από τα ελάχιστα αεροδρόμια στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν εγκαταστήσει αυτή την υπηρεσία μέχρι στιγμής, αλλά ελπίζουμε πως στο μέλλον θα υιοθετηθεί αυτή η πρακτική και σε πολλά περισσότερα αεροδρόμια του κόσμου.

πηγή: dogheirs.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου