Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Τα σκυλιά χαλαρώνουν τους επιβάτες του αεροδρομίου του Λος Άντζελες.

Τα "σκυλιά θεραπείας" είναι ένα νέο πρόγραμμα που τέθηκε σε ισχύ από την προηγούμενη Δευτέρα, στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες. Τα οφέλη που έχει ο ανθρώπινος οργανισμός όταν περιτριγυρίζεται από σκύλους, αναγνωρίζονται όλο και περισσότερο, και το Διεθνές  Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (LAX) είναι ο πιο πρόσφατος οργανισμός που χρησιμοποιεί σκυλιά θεραπείας.


"Είναι μια συναρπαστική μέρα για όλους μας, εδώ στο τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών του LAX" δήλωσε η Διευθύντρια Εθελοντών του LAX, Heidi Huebner, η οποία επιβλέπει και το πρόγραμμα. "Αγαπάμε τους εθελοντές μας, και είμαστε ενθουσιασμένοι που τώρα έχουμε και τα σκυλιά ως μέλη της ομάδας μας, και φέρνουμε χαρά σε όλους στο αεροδρόμιο".

Η πτήση με αεροπλάνο είναι μια στρεσογόνος διαδικασία, και σε πολλούς μπορεί να προκαλέσει μέχρι και πανικό. Γι'αυτό τον λόγο δημιουργήθηκε το PUP (Pets Unstressing Passengers), ένα πρόγραμμα που θα φέρνει τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά μέσα στις πολυσύχναστες περιοχές του αεροδρομίου, και θα βοηθούν τους επιβάτες να χαλαρώσουν. Οι επιβάτες, μέσα στις πύλες επιβίβασης, στον γκισέ των εισητηρίων, ακόμα και στην παράδοση των αποσκευών, θα έχουν την ευκαιρία να συναναστραφούν με τα σκυλιά και να τα χαιδέψουν.
"Οταν μπαίνεις μέσα στην αίθουσα με τα σκυλιά, νιώθεις την πτώση του άγχους στον χώρο αμέσως!" λέει η Huebner. "Οι άνθρωποι αρχίζουν να χαμογελούν, να μιλούν μεταξύ τους, να βγάζουν φωτογραφίες και να αγκαλιάζουν τα σκυλιά".


κόμη και οι πιο ανήσυχοι επιβάτες είναι σε θέση να ηρεμήσουν με ένα χαριτωμένο κουτάβι στο πλευρό τους!"

Τα πιστοποιημένα "σκυλιά θεραπείας", θα περιφέρονται με τους οδηγούς τους στους χώρους του αεροδρομίου, οι οποίοι θα μπορούν να παρέχουν οποιαδήποτε πληροφορία στους επισκέπτες, είτε για το αεροδρόμιο είτε και για τους σκύλους. Πρόκειται για 30 περίπου οδηγούς, που θα δουλεύουν εθελλοντικά για 2 ώρες τη μέρα, με βάρδιες.

πηγή: lifewithdogs.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου