Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Παράνομες οι ταμπέλες που απαγορεύουν τους σκύλους στα πάρκα.


Οι ταμπέλες που απαγορεύουν τα σκυλιά στα πάρκα είναι παράνομες. Όπως όμως παράνομο είναι να βγάζουμε βόλτα τους σκύλους μας χωρίς λουρί και να μην μαζεύουμε τις ακαθαρσίες τους, για το οποίο προβλέπεται άλλωστε και πρόστιμο.
Σε περίπτωση που δειτε κάποια ταμπέλα σε πάρκο που γράφει πως με βάση το Προεδρικό Διάταγμα του 1980 απαγορεύονται τα ζώα, παίρνετε τηλέφωνο στη νομική υπηρεσία του αντίστοιχου δήμου και απαιτείτε να βγει η ταμπέλα γιατί είναι παράνομη, αφού το συγκεκριμένο ΠΔ έχει καταργηθεί από το νόμο 3170/2003 ο οποίος και ορίζει ότι μπορείτε να πηγαίνετε παντού εκτός από εστιατόρια και οργανωμένες παραλίες αρκεί να έχετε το σκύλο σας πάντα με λουρί.
Στα μεγάλα πάρκα έπρεπε ήδη όλοι οι δήμοι να έχουν τοποθετήσει ειδικούς κάδους για τη συλλογή ακαθαρσιών των κατοικίδιων ζώων.

Οι ειδικοι κάδοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν δωρεά ιδιωτικών περιβαλλοντικών εταιρειών. Διαθέτουν θυρίδα με σακουλάκια μιας χρήσης και ειδικό χώρο συλλογής των περιττωμάτων.

Με την τοποθέτηση τέτοιων κάδων σε ολες τις πόλεις της χώρας μας και σε συνδυασμό με τις τουαλέτες σκύλων μπορει να γινει προσπάθεια για να διατηρηθούν οι χώροι πρασίνου χωρίς ακαθαρσίες ζώων.

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Πηγή: Η ΑΓΑΠΗ (φιλοζωικο σωματειο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου