Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Τραγικό: του έκοψαν τ' αυτιά με ψαλίδι.

Το σκυλάκι, που βλέπετε στη φωτογραφία, βρέθηκε πριν δυο εβδομάδες στην Παλαγία Αλεξανδρούπολης σε πολύ άσχημη κατάσταση. 

Σύμφωνα με τη Μελίνα Σπυριδάκη που δημοσίευσε και τις φωτογραφίες στην προσωπική της σελίδα στο facebook το κουτάβι έκλαιγε μέρα - νύχτα μέχρι που έγινε αντιληπτό από έναν κάτοικο της περιοχής.

Ο άνδρας, ο οποίος άκουγε το ζώο, το αναζήτησε για να δει τι συμβαίνει και το μετέφερε κατευθείαν σε κτηνιατρείο της περιοχής. Η κτηνίατρος Ξανθούλα Ζαχοπούλου τότε διαπίστωσε πως κάποιος του είχε κόψει μα ψαλίδι τ’ αυτιά!

Το κουτάβι αιμορραγούσε,  είχε μάλιστα πάθει μάλιστα μόλυνση στην αριστερή πλευρά και πάρεση σ’ ένα νεύρο η οποία δεν είναι παροδική. Δυστυχώς η αριστερή του πλευρά του προσώπου του δεν θα επανέλθει πλήρως.

Ο άνθρωπος, που το βρήκε και το έσωσε, αποφάσισε να το κρατήσει και να το κάνει μέλος της οικογένειας του. Σκοπεύει μάλιστα να κάνει και καταγγελία όμως ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν γνωρίζει σε ποιον ενδεχομένως ανήκει το κουτάβι, ώστε ο ένοχος να τιμωρηθεί για  τη βάναυση κακοποίηση του σκύλου.

Δυστυχώς αν και βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα τσοπάνηδες, βοσκοί και κτηνοτρόφοι συνηθίζουν να κόβουν με ψαλίδι τα αυτιά των σκύλων, που φυλάνε τα κοπάδια τους για να ακούνε καλύτερα τα σκυλιά! Άλλοι τα κόβουν και μόνοι τους για να κάνουν τα ζώα ομορφότερα!

Θυμίζουμε ότι ακρωτηριασμός των ζώων απαγορεύεται στην Ελλάδα εδώ και 20 χρόνια και οι πράξεις αυτές διώκονται ποινικά είτε γίνονται από κτηνίατρο είτε από ιδιώτες αφού είναι κακοποίηση.

πηγή: zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου