Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Φρίκη: παράνομο εμπόριο κρέατος σκύλου και γάτας στην Νότια Κορέα.

Κάθε χρόνο στην Νότια Κορέα, δύο εκατομμύρια σκύλοι και γάτες αρπάζονται από κρεοπώλες και πωλούνται στις ανοιχτές αγορές για ανθρώπινη κατανάλωση. Αυτά τα ζώα υποφέρουν απο θηριωδίες, σκύλοι γδέρνονται ζωντανοί, δέχονται ηλεκτροσόκ, στραγγαλίζονται ή τα χτυπούν μέχρι θανάτου, ενώ την ίδια στιγμή γάτες βράζονται ζωντανές.
Παρά το γεγονός πως μόνο μια μικρή μειοψηφία των Νοτιοκορεατών καταναλώνουν κρέας σκύλου και γάτας, η βιομηχανία πώλησης τέτοιου κρέατος όλο και αναπτύσσεται, εξαιτίας της αδιαφορίας της κυβέρνησης, και της διαιώνισης των ψεμάτων.

Οι περισσότεροι Νοτιοκορεάτες θεωρούν πως οι γάτες και οι σκύλοι είναι ζώα συντροφιάς, και το 1991 ψηφίστηκε νόμος από την Προστασία των Ζώων της Νότιας Κορέας, που αναγνωρίζει τα συγκεκριμένα ζώα ως κατοικίδια και ζώα συντροφιάς. Ιστορικά, οι Νοτιοκορεάτες έχουν καταναλώσει κρέας σκύλου πολύ σπάνια στο παρελθόν, μόνο σε περιόδους σοβαρής φτώχειας και ανέχειας, και ακόμα και τότε τα θεωρούσαν παράλληλα κατοικίδια. Αλλά υπάρχει ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού που πιστεύει στον μύθο πως το κρέας του σκύλου και της γάτας έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.

Οι αδίστακτοι έμποροι τέτοιου κρέατος, διαιωνίζουν τον μύθο πως το κρέας του σκύλου αυξάνει την ανδρική σεξουλικότητα, και το κρέας της γάτας παράγει τονωτικά που θεραπεύουν την αρθίτιδα και τους ρευματισμούς. Πέρυσι η νομοθεσία στην Νότια Κορέα ενισχύθηκε, και αυξήθηκε η ποινή σε ένα χρόνο φυλάκιση και 8.500 δολλάρια πρόστιμο, για όσους πιαστούν να σκοτώνουν ή να βασανίζουν αυτά τα ζώα. Παρόλα αυτά, η παράνομη βιομηχανία πώλησης του συγκεκριμένου κρέατος είναι πολύ ισχυρή και καταφέρνει να δωροδοκεί τους υπεύθυνους και την αστυνομία, να εκφοβίζει όσους υπερασπίζονται την ευζωία των ζώων, και να συνεχίζει την προπαγάνδα μέσω του τύπου σχετικά με τους μύθους για τις θεραπευτικές ιδιότητες του κρέατος του σκύλου και της γάτας.

Εκτιμάται πως υπάρχουν τουλάχιστον 6.500 σημεία στην Νότια Κορέα όπου πωλείται και διακινείται παράνομα κρέας σκύλου και γάτας. Παράνομες και ανθυγιεινές φάρμες εκτροφής τέτοιων ζώων λειτουργούν στις επαρχίες της χώρας, όπου σκύλοι εκτρέφονται και στην συνέχεια πωλούνται σε κρεοπώλες.

Οι αρχές της Νότιας Κορέας πρέπει να εργαστούν περισσότερο και να ενισχύσουν την νομοθεσία σχετικά με την προστασία των ζώων, έτσι ώστε να σώσουν τις γάτες και τους σκύλους της χώρας από φρικιαστικό θάνατο.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι σκληρό και δείχνει την πραγματική κατάσταση στην Νότια Κορέα αυτή τη στιγμή.

Υπογράψτε το ψήφισμα για την απαγόρευση της πώλησης κρέατος σκύλου και γάτας:
https://www.change.org/petitions/seoul-south-korea-enforce-the-ban-on-despicable-dog-meat-trade-close-down-illegal-dog-slaughterhouses-restaurants-in-gyeongdong-market

πηγή: Animal Cruelty Exposed

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου