Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Τον παράτησαν με το σημείωμα: "Φρόντισέ με, γιατί ο ιδιοκτήτης μου δεν με θέλει πια!"

Το 14 μηνών σπάνιελ-πόιντερ σκυλάκι της φωτογραφίας, βρέθηκε πριν λίγες μέρες, κλεισμένο στο κλουβάκι του και παρατημένο πίσω από έναν θάμνο σε ένα δρομάκι του Norfolk της Αγγλίας.
Το βράδυ που βρέθηκε είχε παγωνιά, και το σκυλί θα πέθαινε σίγουρα από το κρύο αν ένας περαστικός δεν είχε δώσει σημασία στο δυνατό κλάμα του και δεν έψαχνε για να το βρει.

Δεμένο στον λαιμό του σκύλου βρέθηκε ένα σημείωμα που έγραφε με παιδικό γραφικό χαρακτήρα: "Σε παρακαλώ φρόντισε με, γιατί ο ιδιοκτήτης μου δεν με θέλει πια. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να σε κάνω ευτυχισμένο, με λένε Σνούπι!"
Δίπλα στο κλουβί, βρέθηκαν και τα υπόλοιπα αντικείμενα του σκύλου, όπως το κρεβατάκι του, τα παιχνίδια του, σκυλοτροφή και εξαρτήματα εκπαίδευσης.


Αυτή την στιγμή το σκυλάκι φιλοξενείται σε καταφύγιο, και ο υπεύθυνος Jon Knight είπε χαρακτηριστικά: "Δεν έχω καμία αμφιβολία πως πρόκειται για ένα, ανεπιθύμητο πλέον, Χριστουγεννιάτικο δώρο. Κάθε τέτοια εποχή, που η ευφορία των γιορτών τελειώνει, και μαζί φεύγει και η επιθυμία της φροντίδας ενός σκύλου ή μιας γάτας, γεμίζουμε από παρατημένα ζωάκια.
Η περίπτωση είναι χαρακτηριστική, και γι' αυτό προτρέπουμε τον κόσμο με όποιον τρόπο μπορούμε, να σκεφτούν πολύ καλά πριν αποκτήσουν ένα ζώο, καθώς από την στιγμή που το υιοθετούμε είμαστε υπεύθυνοι για την φροντίδα του για το υπόλοιπο της ζωής του."

Ο επιθεωρητής Knight είναι έκπληκτος με όλη την φρεσκοαγορασμένη προίκα που βρέθηκε δίπλα στον Σνούπι. "Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος παράτησε αυτό το τόσο γλυκό σκυλάκι στον δρόμο. Από την μια, φαίνεται πως οι άνθρωποι που τον είχαν, ενδιαφέρονταν γι' αυτόν, αν κρίνω από τα καλούδια που του είχαν αγοράσει. Από την άλλη όμως, τον παράτησαν σε έναν μικρό δρομάκο, κρυμένο πίσω από έναν θάμνο. Πολύ εύκολα θα μπορούσε να μην τον δει κανείς εκεί πέρα, και το σκυλάκι να πεθάνει από το κρύο.
Ήταν τυχερός που βρέθηκε σχετικά σύντομα, καθώς όλα τα πράγματα που βρέθηκαν δίπλα του, ήταν πεντακάθαρα, και ο ίδιος φαινόταν να μην είχε βραχεί ή ταλαιπωρηθεί από βροχή."

Ο Σνούπι είναι ένας πολύ φιλικός και υγιέστατος σκυλάκος. Αφού εμβολιαστεί και φροντιστεί κατάλληλα από το προσωπικό του καταφυγίου, θα δοθεί για υιοθεσία, με την ελπίδα αυτή τη φορά να βρεθεί μια οικογένεια γι' αυτόν που θα τον αγαπήσει για πάντα.

πηγή: The Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου