Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Lucas & Juno: μια δυνατή φιλία ανάμεσα σε ένα άρρωστο παιδί και έναν σκύλο!

Μια συγκινητική ιστορία αγάπης, τρυφερότητας αλλά και δυνατής φιλίας έρχεται από το μακρινό Τενεσί των ΗΠΑ και αφορά στη σχέση ενός σκύλου, της Juno, και του 6χρονου σήμερα Lucas Hembree, ο οποίος πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που επηρεάζει το νευρολογικό σύστημα και οδηγεί σε βέβαιο θάνατο.
Για να δούμε την ιστορία λοιπόν...


Ο Lucas από την ηλικία των 2 ετών διαγνώστηκε με το σύνδρομο Sanfilippo, μια κληρονομική, μεταβολική ασθένεια που προκαλείται από την απουσία ή δυσλειτουργία ενός ενζύμου που απαιτείται για να διασπαστούν τα μόρια του σακχάρου στον οργανισμό. Καθώς ο καιρός προχωράει τα άτομα χάνουν την ικανότητα να μιλήσουν, να περπατήσουν και να φάνε.
Η ασθένεια προκαλεί και σοβαρή νευρολογική βλάβη που οδηγεί σε επιθετική συμπεριφορά, υπερκινητικότητα και επιληπτικές κρίσεις. 
Ο ίδιος ο Lucas εκτιμάται πως έχει όριο ζωής μέχρι τα 15 χρόνια περίπου, και μεγάλη πιθανότητα τα τελευταία χρόνια της ζωής του να είναι σε κατάσταση "φυτού". Οι γονείς του, κατάλαβαν αμέσως μετά την διάγνωση, πως η κάθε στιγμή με τον γιο τους είναι πολύτιμη και ανεπανάληπτη, και έτσι κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε να περάσουν ευτυχισμένα την κάθε μέρα με τον Lucas.


Η Juno από την άλλη είναι ένα βελγικό malinois που εργάστηκε για αρκετά χρόνια στην Αστυνομία, όμως μια σοβαρή ασθένεια την ανάγκασε να αποσυρθεί, ενώ γλίτωσε στο τσακ την ευθανασία. 
Κάπου εκεί οι δρόμοι τους συναντήθηκαν όταν οι γονείς του μικρού ήθελαν ένα εκπαιδευμένο ζώο για τον Lucas. Επειδή όμως η ασθένεια του μικρού επιδεινωνόταν κανένας φορέας δεν συναινούσε στο να δοθεί ένας σκύλος στο παιδί. Επίσης, το να πάρουν έναν ειδικό σκύλο θεραπείας θα κόστιζε περίπου 15.000 δολλάρια, κάτι που το έκανε απαγορευτικό για την οικογένεια.


Έτσι ο πατέρας στράφηκε σε καταφύγια ζώων και έπεσε πάνω στην Juno. 
''Σε μερικές μέρες θα της έκαναν ευθανασία, ήταν αδύνατη και δεν είχε θέληση να ζήσει... Την πήραμε αμέσως και μόλις ήρθε σε επαφή με τον μικρό άλλαξε ως διά μαγείας. Έγινε άλλο σκυλί, αμέσως κατάλαβε ότι έπρεπε να βοηθήσει τον Lucas, ότι ο μικρός είχε την ανάγκη της για να μην πεθάνει... Έχει το σπάνιο χάρισμα να αντιλαμβάνεται πότε χρειάζεται να αλλάξει ορό, να λάβει οξυγόνο και τρέχει σε βοήθεια. Τον έχει σώσει πολλές φορές μέχρι σήμερα. Νομίζω θα ζήσουν όσο είναι να ζήσουν μαζί, αγαπημένοι και μάλλον μαζί θα φύγουν... Ο ένας δεν μπορεί να αποχωριστεί τον άλλον και η σχέση τους είναι μαγική!'', λέει ο πατέρας του μικρού. 


Παρόλο που ο πατέρας προσπαθεί να ψυχαγωγήσει και την ίδια την Juno, να την βγάζει βόλτες και να παίζει μαζί της χωρίς τον Lucas, εκείνη με δυσκολία αφήνει το πλευρό του μικρού αγοριού. "Δεν βλέπεις ποτέ τον έναν χωρίς τον άλλον δίπλα του. Νομίζω πως ήταν γραφτό!"

Τα λόγια είναι περιττά... οι εικόνες μιλούν από μόνες τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου