Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ρώσος δισεκατομμυριούχος ξεκινάει εκστρατεία για να γλιτώσει τα αδέσποτα του Σότσι.

Λίγες μέρες πριν, η είδηση πως η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία να απομακρύνει όλα τα αδέσποτα σκυλιά από τους δρόμους έγινε πρώτο θέμα παγκοσμίως. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας απεκάλυψε πως οι εντολές που έχει, δεν είναι να τα συλλέξει και να τα οδηγήσει σε κάποιο καταφύγιο αλλά να τα σκοτώσει. 

Όπως αποκαλύφθηκε, εκατοντάδες σκυλιά έχουν έως τώρα θανατωθεί και άλλα τόσα αναμένεται να έχουν την ίδια μοίρα εντός των επόμενων 24ώρων. Μετά την έκταση που πήρε η είδηση, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Oleg V. Deripaska, χρηματοδότησε ολόκληρη επιχείρηση διάσωσης και περισυλλογής των σκυλιών από το Σότσι και γίνεται υπερπροσπάθεια ώστε μέχρι την Παρασκευή που τελειώνει η διορία να έχουν συγκεντρωθεί σε καταφύγιο. 
Από εκεί θα ξεκινήσει η απόπειρα υιοθεσίας τους ενώ οι ακτιβιστές που ενεργά στηρίζουν τη δράση αυτή κάνουν έκκληση και στους αθλητές των Χειμερινών Ολυμπιακών να στηρίξουν την προσπάθεια τους.

Ένα από τα παράδοξα που συμβαίνουν στο Σότσι είναι πως εκτός του πραγματικά μεγάλου αριθμού σκυλιών που ελεύθερα περιφέρονται στους δρόμους, οι ράτσες που συναντά κανείς ανάμεσά τους είναι σπάνιες. 
Όπως έχει αναφερθεί υπάρχουν αδέσποτα Ροτβάιλερ, Λαμπραντόρ, Σαρ-πέι, λυκόσκυλα και χάσκι, ράτσες που είναι ακριβές και που δεν συνηθίζονται στους δρόμους. 
Μια από τις εθελόντριες της επιχείρησης απέδωσε το γεγονός αυτό στο ότι πολλά σκυλιά που ήταν οικόσιτα, βρέθηκαν στο δρόμο όταν ολόκληρες γειτονιές έπρεπε να ισοπεδωθούν για τα Ολυμπιακά έργα. 
Λίγο μετά, φαίνεται πως πολλαπλασιάστηκαν καθώς δεν ήταν στειρωμένα ενώ λέγεται πως επειδή υπήρχε πολύ κίνηση στην πόλη και οι εργάτες τάιζαν τα ζώα, άρχισαν και από γειτονικές περιοχές να τα φέρνουν εκεί. 

πηγή: lifo.gr
Λίγες μέρες πριν η είδηση πως η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία να απομακρύνει όλα τα αδέσποτα σκυλιά από τους δρόμους έγινε πρώτο θέμα παγκοσμίως. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας απεκάλυψε πως οι εντολές που έχει δεν είναι να τα συλλέξει και να τα οδηγήσει σε κάποιο καταφύγιο αλλά να τα σκοτώσει. Όπως αποκαλύφθηκε μετά εκατοντάδες σκυλιά έχουν έως τώρα θανατωθεί και άλλα τόσα αναμένεται να έχουν εντός των υπόλοιπων 24ώρων την ίδια μοίρα. Μετά την έκταση που πήρε η είδηση, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Oleg V. Deripaska, χρηματοδότησε ολόκληρη επιχείρηση διάσωσης και περισυλλογής των σκυλιών από το Σότσι και γίνεται υπερπροσπάθεια ώστε μέχρι την Παρασκευή που τελειώνει η διορία να έχουν συγκεντρωθεί σε καταφύγιο. Από εκεί θα ξεκινήσει η απόπειρα υιοθεσίας τους ενώ οι ακτιβιστές που ενεργά στηρίζουν τη δράση αυτή κάνουν έκκληση και στους αθλητές των Χειμερινών Ολυμπιακών να στηρίξουν την προσπάθεια τους. Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου