Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Κακοποιημένο κουτάβι έχει χάσει κάθε ελπίδα για ζωή.... μέχρι που βρίσκει την παντοτινή του οικογένεια!

Ο Apollo ήταν ένα μικρό κουτάβι όταν βρέθηκε στο καταφύγιο ζώων του Τέξας. Έχοντας κακοποιηθεί, ο μικρός Apollo ήταν τόσο τρομοκρατημένος που δεν μπορούσε ούτε να σηκώσει το κεφάλι του προς τους ανθρώπους. Ταυτόχρονα ήταν τόσο άρρωστος που κόντεψε να πεθάνει.

Ευτυχώς γι' αυτόν, μια καταπληκτική οικογένεια, με το που είδε την φωτογραφία του αποφάσισε να τον υιοθετήσει.


Η Megan Cook, η καινούργια του μαμά, μας περιγράφει: 

"Φυσικά δεν θα μάθουμε ποτέ τι ακριβώς έζησε στους δρόμους του Σαν Αντόνιο, ούτε τι ακριβώς του έκανε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως κάποιος είχε ξεκινήσει να του κάνει τατουάζ στην κοιλιά του με πράσινο μελάνι. Επίσης γνωρίζουμε πως ο Apollo τα φρεάτια όλων των ειδών.
Γνωρίζουμε πως το ένα του αυτί δεν μπορεί να σηκωθεί, αποτέλεσμα είτε κυνομαχιών είτε λόγω έλλειψης θρεπτικών συστατικών στην τροφή που λάμβανε τους πρώτους μήνες της ζωής του. 
Λίγο μετά αφού τον πήραμε, ανακαλύψαμε πως έπασχε από μια σοβαρή λοιμώδη νόσο (distemper), σε τέτοιο βαθμό που παραλίγο να χάσει την ζωή του. 

Όταν ο κτηνίατρος πρωτοείδε τον Apollo μας είπε πως δεν θα γίνει ποτέ καλό κατοικίδιο γιατί δεν κοινωνικοποιήθηκε σωστά όταν ήταν μικρός. Όταν δε διεγνώσθη και  η λοιμώδης νόσος, ο κτηνίατρος μας συμβούλεψε να τον αφήσουμε στο κτηνιατρείο ώστε να μπορέσουν να τον κρατήσουν ενυδατωμένο και όσο πιο άνετο γίνεται. Εμείς όμως ξέραμε πως ο Apollo σιχαίνεται τα μικρά κλουβιά. Έτσι αρνηθήκαμε, και τον πήραμε σπίτι. 
Φροντίσαμε την διατροφή του, του φτιάξαμε κρεβάτι, και του παρείχαμε όλα όσα έπρεπε να έχει ένα κουτάβι. Έπρεπε να δείτε πόσο ενθουσιασμένος ήταν κάθε φορά που τον ταίζαμε, τους πρώτους μήνες! 

Με φροντίδα κατάφερε να ξεπεράσει τελείως την ασθένεια του. Σιγά σιγά έγινε ο καλύτερος σκύλος, αν και ακόμα και τώρα έχει στιγμές που είναι πιο μαζεμένος και μοναχικός. Το καλύτερό του, είναι οι πρωινές μας βόλτες. 

Είναι αγαπησιάρης, με αυτοπεποίθηση και πολύ γλυκός - είναι το τέλειο κατοικίδιο! 

Έχει γίνει κολλητός με το άλλο μας σκυλί, ένα μικροσκοπικό dachshund. Και πρόσφατα αποκτήσαμε και μωρό. Από την στιγμή που φέραμε το μωρό μας στο σπίτι, ο Apollo το υιοθέτησε σαν να ήταν δικό του κουτάβι!"

Ο Apollo ήταν τυχερός και βρήκε μια καταπληκτική οικογένεια που ήταν πρόθυμη να συνεργαστεί και να βοηθήσει να λυθούν όλα τα θέματα με την υγεία του αλλά και με τους φόβους του. Ευτυχώς γι' αυτόν, αυτή η οικογένεια άνοιξε την καρδιά της και έσωσε την ζωή του.
Οι άνθρωποι που βοηθούν τα ζώα που έχουν ανάγκη, είναι πραγματικοί ήρωες. Και ευχόμαστε αυτή η ιστορία να εμπνεύσει περισσότερους ανθρώπους να βοηθήσουν και να αγαπήσουν αυτά τα υπέροχα πλάσματα που πολλές φορές βασανίζονται εξ' αιτίας μας.

πηγή: reshareworthy.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου