Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

4 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Οι εκδηλώσεις που οργανώνονται σε όλη την Ελλάδα.

Στις 4 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Μέρα των Ζώων. 
Με αφορμή αυτή την γιορτή πολλές φιλοζωικές οργανώσεις που βοηθούν και περιθάλπτουν αδέσποτα ζώα, οργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις και δρώμενα σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να βοηθήσουν τα ζώα που φιλοξενούν.
Ετσι, και αύριο Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, αλλά και το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Οκτωβρίου υπάρχουν διάφορες εκδηλώσεις σε πολλά σημεία της Ελλάδας, και όλοι οι φιλόζωοι και οι ιδιοκτήτες ζώων έχουν την ευκαιρία να επισκευτούν τις εκδηλώσεις παρέα με τα αγαπημένα τους ζωάκια, και να ενισχύσουν όλα τα σωματεία που κάνουν μια καταπληκτική δουλειά όλον τον χρόνο.

Ορίστε μερικές από τις εκδηλώσεις:

ΡΟΔΟΣ
Με Γιορτή Υιοθεσίας, με αδέσποτα ζώα από τις φιλοζωικές οργανώσεις του νησιού συνδυάζει τα εγκαίνια του το The Pet Shop, το πρώτο Κέντρο Υιοθεσίας στην Ελλάδα το οποίο φυσικά δεν εμπορεύεται ζώα. Από τις 5μμ και μετά, μπορείτε να πάτε με το σκυλάκι σας στην οδό Ακραμίτου 3, στο Ροδίνι.






ΚΡΗΤΗ:  
Τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων, αφιερωμένων στην Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, διοργανώνει στο Ηράκλειο η Ζωόφιλη Δράση. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Λότζια και στο Πάρκο Γεωργιάδη. 












ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
Την Παρασκευή 04/10/2013 τo φιλοζωικό σωματείο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ γιορτάζει την Παγκόσμια  Ημέρα των Ζώων στον Πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας από τις 18.00-21.00.
Οι εθελοντές του «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» θα σας περιμένουν με έναν πάγκο γεμάτο καλούδια, από μπλουζάκια και χειροποίητες κούπες μέχρι μπισκοτάκια και εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους!
1) Τα πιτσιρίκια του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Ονειρούπολη» θα μας περάσουν το δικό τους μοναδικό μήνυμα για τα ζώα και τους ανθρώπους, την φροντίδα και την εγκατάλειψη, μέσα από μία ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας.

2) Η κτηνίατρος κα Χριστίνα Κουζή εκπαιδευθείσα στο τμήμα Ορθοπεδικής - Νευροχειρουργικής της Κλινικής Ζώων Συντροφιάς της Κτηνιατρικής Σχολής Α. Π.Θ
'Τραύμα από δήγμα σκύλου-γάτας"
3) " Η χορτοφαγία σαν τρόπος ζωής" - σύντομα βιντεάκια και συζήτηση
4) Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες , εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, προβολές ενώ θα σας περιμένουν εκπλήξεις από τα «Υπέροχα Πλασματάκια» του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ».



ΑΘΗΝΑ - ΠΛΑΚΑ 
Φιλοζωικό Bazaar για την Ημέρα των Ζώων!  
5 & 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013. Σε έναν υπέροχο χώρο, στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλάκα, στο Bρυσάκι. 4 καταξιωμένα Φιλοζωικά Σωματεία συναντιούνται για ένα καλό σκοπό! Το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων-ΚΑΖ, το ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω, η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης & η Κιβωτός της Μυτιλήνης.











ΑΘΗΝΑ - ΓΛΥΦΑΔΑ 
Δύο εκδηλώσεις από τον ΣΠΑΖ. Το Σάββατο 05/10 σας προσκαλούν στην 1η εκδήλωση υιοθεσιών "Είσαι το ταίρι μου?" Για την ηρεμία των ζώων προς υιοθεσία, σας ενημερώνουμε ότι δεν επιτρέπεται η προσέλευση άλλων ζώων στην εκδήλωση. Την Κυριακή έρχεται άλλο ένα Γιουσουρούμ (παζάρι μεταχειρισμένων ειδών)!
Και οι δύο εκδηλώσεις στον εξωτερικό χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του Δήμου Ελληνικού στην Παλιά Αμερικάνικη Βάση.


ΑΘΗΝΑ - ΨΥΧΙΚΟ 
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, 11:00 - 17:00 στο “Blue Bell” (Α' Πλατεία Ψυχικού), για να να γευτούμε χειροποίητες λιχουδιές και σπιτικά γλυκά, να θυμηθούμε την ομορφιά ενός βιβλίου, αλλά και να βοηθήσουμε στον αγώνα για την προστασία των αδέσποτων ζώων που ζουν ανάμεσά μας. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.







ΑΘΗΝΑ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑΜε το σύνθημα «αγαπήστε τα ζώα, όσο τους αξίζει» ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης και ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος, κ.  Άγγελος Αντωνόπουλος, καλούν τους δημότες σε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου.
Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων», την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013, ο δήμος Αθηναίων οργανώνει δράση ευαισθητοποίησης στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. πλατεία Κοτζιά), στην οποία θα συμμετάσχουν ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας, ο Σύλλογος Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων Αττικής, φιλοζωικά Σωματεία / Ενώσεις και φιλόζωοι πολίτες. Από τις 09.00 έως τις 20.00 θα λειτουργήσουν περίπτερα ενημέρωσης, καθώς και περίπτερο υιοθεσιών. Επισκεφθείτε το και δώστε φροντίδα και αγάπη στους αφοσιωμένους φίλους μας.
 
ΑΘΗΝΑ -ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Και φυσικά να μην ξεχνάμε και το International Dog Festival που διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό. Μπορεί να μην αφορά τα αδέσποτα, πρόκειται όμως για μια μεγάλη γιορτή και διοργάνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, με πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων:

Ελάτε να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στο “International Dog Festival”

Το πρώτο διεθνές φεστιβάλ σκύλου στην Ελλάδα διοργανώνεται στις 5 & 6 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, σε έναν στεγασμένο χώρο 7 000 τ.μ.
Περισσότεροι από 1000 σκύλοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα διαγωνιστούν και θα κριθούν για την αρτιότητα τους από καταξιωμένους διεθνείς κριτές στη διπλή διεθνή έκθεση του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας (ΚΟΕ).
Πρόκειται για ένα διήμερο αφιερωμένο αποκλειστικά στους αγαπημένους μας φίλους, όπου θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε δεκάδες φυλές σκύλων, να γνωρίσουμε καλύτερα τις δεξιότητες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε φυλής από τους εκτροφείς τους, να μάθουμε για προγράμματα εκπαίδευσης, να μάθουμε για τον καλλωπισμό και τη διατροφή των καλύτερων μας φίλων, να ενημερωθούμε για προϊόντα φροντίδας, αξεσουάρ και εξοπλισμό άσκησης, να κερδίσουμε δώρα για αυτούς.
Δεκάδες τυχεροί επισκέπτες θα εξασφαλίσουν τροφή για τα σκυλάκια τους από τους χορηγούς και τους εμπορικούς εκθέτες από έναν μήνα ως έναν χρόνο.
Τους μικρούς επισκέπτες θα περιμένει ενας διάσημος καλεσμένος «έκπληξη» στον ειδικό παιδότοπο, προσφορά της Royal Canin Hellas, όπου θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παίξουν, να ζωγραφίσουν, να γελάσουν, να ενημερωθούν για τα σκυλάκια.
Επίσης, θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τους σκύλους-διασώστες της Κυνοφιλικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τα εκπαιδευμένα σκυλιά του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου