Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Zanjeer, μια σκυλίτσα ηρωίδα!

Αυτή είναι η Zanjeer, η σκυλίτσα που έσωσε χιλιάδες ανθρώπους.
 

Πριν από είκοσι χρόνια, μια σειρά από δώδεκα βόμβες εξερράγησαν σε όλη την πόλη της Βομβάη αφήνοντας 257 νεκρούς και 713 τραυματίες.
 

Χιλιάδες ζωές σώθηκαν χάρη σε ενα γενναίο χρυσό λαμπραντόρ που ονομάζοταν Zanjeer. Η ηρωική σκυλίτσα εντόπισε πάνω από 3.329 κιλά εκρηκτικών RDX, 600 πυροκροτητές, 249 χειροβομβίδες, και 6.406 γύρους των ζωντανών πυρομαχικών. 
Η Zanjeer ήταν ένα πολύτιμο μέλος της Αστυνομίας και βοήθησε επίσης στην αποτροπή άλλων πιθανών εκρήξεων ανίχνευοντας τρεις βόμβες.
 

Η Mirror Pune ανέφερε ότι τον Νοέμβριο του 2000, η Zanjeer πέθανε από καρκίνο των οστών σε ηλικία οκτώ ετών. Κατά τη διάρκεια μιας τελετής για την αποχώρηση της, ένας από τους συναδέλφους αξιωματικούς άφησε ενα στεφάνι επάνω της πριν την ταφή. 
Αυτή η εικόνα συγκίνησε ανθρώπους από όλο τον κόσμο, όταν ξαναέκανε τον γύρο του κόσμου φέτος, με την αφορμή της 20ης επετείου από τις εκρήξεις των βομβών.

Η Zanjeer θάφτηκε με τιμές, και είκοσι χρόνια αργότερα  η ιστορία της ζει ακόμα στις καρδιές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. 

Αυτό το γενναίο σκυλί δεν θα ξεχαστεί ποτέ!!!!

... για να θυμόμαστε τέτοιες μέρες, τους ήρωες αυτού του κόσμου, όποιοι και αν είναι, όπου και αν είναι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου