Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Συνελήφθη ο οδηγός ΚΤΕΛ Χανίων που τοποθέτησε δύο σκυλιά στις αποσκευές.

Πριν δύο ημέρες η κα Μπομπολάκη, πρόεδρος του Φ.Σ. Χανίων "Η προστασία των ζώων" και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, ενημερώθηκε τηλεφωνικά από επιβάτη του ΚΤΕΛ Χανίων που αναχωρούσε από Θεσσαλονίκη με προορισμό τα Χανιά, ότι ο οδηγός παρόλες τις απαιτήσεις της και την επεξήγηση των σχετικών νόμων, της επέβαλε να τοποθετήσει τον σκύλο της στις αποσκευές. 
Μάλιστα ο οδηγός είχε παραλάβει και ασυνόδευτο ζώο με προορισμό το Ρέθυμνο, αν και αυτό απαγορεύεται ρητά.
 
Παρόλες τις συστάσεις από το προσωπικό του σταθμού Θεσσαλονίκης, αυτός ξεκίνησε με τα σκυλιά στις αποσκευές.
 
Η κα Μπομπολάκη, ενημερώθηκε για τις στάσεις που επρόκειτο να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο και έτσι ενημέρωσε τα κατά τόπους φιλοζωικά σωματεία. 
 
Πρώτος σταθμός Λάρισα, όπου εκεί τον περίμεναν περιπολικό και φιλόζωοι. Μετά από αρκετές διενέξεις και τις συστάσεις της Αστυνομίας αλλά και την απειλή αυτοφώρου, ο οδηγός αναγκάστηκε να βάλει και τα δύο ζώα στην καμπίνα, απειλώντας την ιδιοκτήτρια ότι στην Λαμία που ήταν η επόμενη στάση θα τα πετούσε έξω. 
 
Στην Λαμία τον περίμενε δεύτερη ομάδα φιλόζωων, όπου ο οδηγός μπροστά τους απείλησε ότι θα πετάξει τα ζώα έξω. Δεν πρόλαβε όμως γιατί του υπενθύμισαν τι έγινε λίγες ώρες πριν στην Λάρισα και έτσι αναγκάστηκε ξανά να πάρει τα ζώα στην καμπίνα. 
 
Το ΚΤΕΛ έφτασε στον Πειραιά όπου τα σκυλιά μεταφέρθηκαν στο καράβι και εκεί τελείωσε το θέμα. 
 
Σήμερα η κα Μπομπολάκη κατέθεσε καταγγελία και στα πλαίσια του αυτοφώρου ο δράστης - νταής οδηγός συνελήφθη για κακοποίηση ζώων, μεταφορά τους κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων, απειλή κατά της ιδιοκτήτριας κλπ. 
 
Δυστυχώς και με αυτό το περιστατικό φαίνεται ότι ενώ υπάρχουν νόμοι, αυτοί δεν εφαρμόζονται και εκθέτουν ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.
 
Ένας νταής οδηγός δεν μπορεί να απασχολεί ολόκληρη την επικράτεια από την Θεσσαλονίκη ως τα Χανιά με τα καμώματά του. 
 
Εν αναμονή της παραδειγματικής τιμωρίας του από το Αυτόφωρο Χανίων.
 
πηγή: happydogsworld.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου