Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

"Pets for Kids": πρόγραμμα κοινωνικοποίησης με τα ζώα, στα παιδικά χωριά SOS.

H Mars Hellas, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την Κοινωνική Υπευθυνότητα, σχεδίασε και εφαρμόζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS, το πρόγραμμα «Pets for Kids» μέσω του οποίου αναδεικνύεται η πολύτιμη συμβολή των κατοικιδίων στην αρμονική ανάπτυξη των παιδιών.

Εδώ και χιλιάδες χρόνια, ο σκύλος και η γάτα συντροφεύουν τους ανθρώπους και μοιράζονται μαζί τους την ίδια στέγη.
Όμως, μόλις τις τελευταίες δεκαετίες ξεκίνησε η επιστημονική μελέτη της αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπων και κατοικίδιων.

Όπως οι έρευνες αποδεικνύουν, η επαφή με τα κατοικίδια έχει θετικές επιπτώσεις στη διάθεση και συμπεριφορά των ανθρώπων όλων των ηλικιών.
Ειδικότερα για τα παιδιά, η συναναστροφή με τα κατοικίδια αποδεικνύεται ευεργετική σε πολλά επίπεδα: την ψυχολογική υποστήριξη, τη μείωση του άγχους, την ενίσχυση των μαθησιακών δυνατοτήτων, την ανάληψη πρωτοβουλιών, το κίνητρο φυσικής άσκησης, την αλληλοκατανόηση μεταξύ των παιδιών.

Τα συμπεράσματα αυτά, μας έδωσαν την έμπνευση να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τα Χωριά SOS Ελλάδος, και υπό την καθοδήγηση ομάδας εκπαιδευτών και ψυχολόγου, το πρωτοποριακό πρόγραμμα ‘Pets for Kids’ με στόχο τη θετική συμβολή κατοικιδίων στην αρμονική ανάπτυξη των παιδιών.
To πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή σειράς επισκέψεων της ομάδας δράσης (εκπαιδευτές, ψυχολόγος, σκύλοι, γάτα) στα Παιδικά Χωριά SOS της Βάρης και του Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης, για το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2013.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου διεξαγωγής του προγράμματος, τα παιδιά που φιλοξενούνται στα Παιδικά Χωριά θα έχουν την ευκαιρία να:

- λάβουν χρήσιμες θεωρητικές γνώσεις για τα κατοικίδια και τη συμβίωση με αυτά,
- εξοικειωθούν με τους σκύλους και τις γάτες, σε πρακτικό επίπεδο,
- αντιληφθούν τι σημαίνει υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικιδίου,
- μάθουν τις βασικές αρχές εκπαίδευσης ενός σκύλου, ως ‘μικροί εκπαιδευτές’
- εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις που έλαβαν για να διασφαλίσουν τη σωστή φροντίδα που χρειάζονται τα κατοικίδια τα οποία διαβιώνουν στο περιβάλλον των Παιδικών Χωριών.

Η διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος, θα εμπλουτιστεί με ειδικά σχεδιασμένες δράσεις, όπως αφήγηση ιστοριών, παντομίμα, εικαστικούς αυτοσχεδιασμούς κ.α., ώστε η ευεργετική αλληλεπίδραση των παιδιών με τα κατοικίδια να γίνει πράξη μέσα από ολοκληρωμένες βιωματικές εμπειρίες.

Το καταναλωτικό κοινό μπορεί να συμμετάσχει ενεργά στην εκστρατεία «Pets for Kids», καθώς, μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των τροφών Pedigree και Whiskas θα διατεθεί για τους σκοπούς αυτής και τις ανάγκες των Παιδικών Χωριών SOS. Παράλληλα, μπορεί να επισκεφθεί:

- το site www.petsforkids.gr για να μάθει περισσότερα στοιχεία για το πρόγραμμα

- το FB page Pedigree Greece για να ενημερώνεται σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος στα Παιδικά Χωριά SOS και να συμμετέχει σε σχετικά διαδραστικά παιχνίδια.

Το προσωπικό της MARS Hellas, ενστερνιζόμενο την έντονη ευαισθητοποίηση της εταιρίας σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας, θα λάβει ενεργό ρόλο στην εκστρατεία «Pets for Kids» και θα προσφέρει έμπρακτα και εθελοντικά τις υπηρεσίες του, κατά τη διάρκεια των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν το μήνα Νοέμβριο.


πηγή: adespoto.gr, newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου