Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Διασώθηκε μετά από 10 χρόνια αλυσοδεμένης ζωής πάνω στην λάσπη!

Για δέκα ολόκληρα αυτή η σκυλίτσα ζούσε αλυσοδεμένη στην αυλή ενός σπιτιού, σε φρικτές συνθήκες. Χωρίς κουβέρτα, παιχνίδια, κόκκαλα, συχνά χωρίς φαγητό ή νερό.
 
Ζούσε πάνω σε μια λάσπη γεμάτη από τα περιττώματά της. Όλα αυτά είχαν κολλήσει επάνω της και είχαν δημιουργήσει ένα στρώμα τριχώματος λάσπης και περιττωμάτων, το οποίο είχε γίνει πια τόσο συμπαγές, που το καημένο σκυλί δεν μπορούσε να περπατήσει και να κουνήσει την ουρά του.
 

Οι γείτονες κατήγγειλαν πως οι ιδιοκτήτες της πολλές φορές έκαναν την… ανάγκη τους απ’ το μπαλκόνι του σπιτιού τους πάνω στο δύστυχο ζώο!

Η τοπική αστυνομία ζώων στην Βρετανική Κολούμπια, παρά τις καταγγελίες, δεν κατέσχεσε το ζώο, το οποίο θα οδηγούνταν όμως στην ευθανασία για 50 δολάρια!

Ευτυχώς για τον σκύλο το μαρτύριο του έλαβε τέλος, όταν επενέβη η Animal Advocates Society, και αφού κατέγραψε πρώτα στην κάμερα τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε.


Όταν την παρέλαβαν ήταν αδυνατισμένη, αφυδατωμένη και με δυσκολία προσπαθούσε να περπατήσει υποφέροντας από αρθριτικά. Το βρώμικο τρίχωμα της εμπόδιζε επίσης σημαντικά την βάδιση της. Μεταφέρθηκε αμέσως στο κτηνιατρείο όπου ξεκίνησε άμεσα ο καλλωπισμός της και η θεραπεία της. Εκεί την είδε μια φιλόζωη οικογένεια, η οποία άνοιξε αμέσως την αγκαλιά της και πήρε την ταλαιπωρημένη σκυλίτσα στο σπίτι της. Την ονόμασαν Judith.

Κάποιος της πρόσφερε και ειδικό όχημα για να μπορεί η Judith να περπατά και να κάνει βόλτες όπως όλα τα υπόλοιπα σκυλιά. Και πραγματικά, για τους επόμενους 18 μήνες της ζωής της, η Judith έζησε όλα όσα δεν είχε ζήσει τα προηγούμενα 10 χρόνια. 
Έκανε αμέτρητες εκδρομές στη φύση και την θάλασσα, έπαιξε με άλλα σκυλάκια, απόλαυσε το χάδι και την προσοχή όλων, και της οικογένειάς της αλλά και όλων όσων την συναντούσαν στον δρόμο και ήθελαν να μάθουν όλη την ιστορία της.

Έζησε έστω και 18 μήνες ευτυχισμένα και ξέγνοιαστα, μέσα στην ζεστασιά και την θαλπωρή μιας οικογένειας, και από ότι φάνηκε, ό,τι είχε βιώσει όλη την προηγούμενη ζωή της, σβήστηκε αμέσως, σαν να μην είχε συμβεί ποτέ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου