Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Η συγκινητική ιστορία του Sandy: από ξεχαρβαλωμένος αδέσποτος, έγινε υγιής και ευτυχισμένος!

Ο Sandy, αυτό το 10 μηνών κουτάβι, βρέθηκε κάπου στην Ελλάδα, παρατημένο από τους ιδιοκτήτες του επειδή είχε μια δυσμορφία στα μπροστινά του πόδια. Ο Sandy, που εκτός από το πρόβλημα με τα πόδια του, έχει και μερική τύφλωση, ήταν καταδικασμένος να ζήσει μια άθλια και βασανισμένη ζωή αν συνέχιζε να ζει μόνος παρατημένος στους δρόμους.

Την κατάστασή του πρόσεξε όμως ο Pat Clark, ο οποίος έχει ένα φιλοζωικό σωματείο στο Cambridge της Αγγλίας, όταν είδε φωτογραφίες του αναρτημένες στο ίντερνετ από Ελληνες φιλόζωους, και αμέσως ζήτησε να τον πάρει στην Αγγλία.

Δεκάδες γενναιόδωροι φιλόζωοι κατάφεραν να μαζέψουν όλα τα χρήματα που χρειάζονταν για την μεταφορά και την θεραπεία του σκύλου, και έτσι τον προηγούμενο μήνα ο Sandy μεταφέρθηκε στην Αγγλία.
Και πριν λίγες μέρες έκανε το πρώτο του χειρουργείο για να διορθωθεί αρχικά το ένα πόδι, και στην συνέχεια να προχωρήσουν και με το άλλο. 


Αυτές τις πολύπλοκες επεμβάσεις τις κάνει δωρεάν ο χειρουργός Chaim Pilosof, ο οποίος εργάζεται στο "Companion Care vets" στο Cambridge.
O γιατρός μας λέει: "Μέχρι στιγμής όλα πηγαίνουν πολύ καλά. Αυτή την στιγμή ο Sandy ξεκουράζεται σε ένα κλουβί, γιατί η κατάστασή του χρειάζεται πολύ ξεκούραση. Αλλά ήδη ο ίδιος είναι πολύ ενεργητικός και προσπαθεί να κάνει ακόμα περισσότερα από όσα του επιτρέπουμε. Βλέπουμε συνεχή βελτίωση, και ήδη περπατάει πολύ καλύτερα και πολύ πιο άνετα από πριν, παρόλο που έχουμε διορθώσει μόνο το ένα πόδι μέχρι στιγμής!' 


Ο Chiam και η ομάδα του, ξεκίνησαν ήδη φυσικοθεραπείες και υδροθεραπείες στον σκύλο για να δυναμώσουν τα πόδια του. Άλλοι δωρητές έχουν ήδη αναλάβει τα έξοδα της μαγνητικής τομογραφίας αλλά και την παρακολούθηση του Sandy από ειδικό οφθαλμίατρο. Οι λάμες που χρειάστηκαν τα πόδια του για να ισιώσουν, κανονικά κοστίζουν 200 λίρες, αλλά τελικά του Sandy του δόθηκαν δωρεάν.


Ο Chaim, ο οποίος ασχολείται με τον Sandy τις ημέρες που έχει ρεπό, μας προσθέτει: "Πολλοί ακόμα άνθρωποι έχουν βοηθήσει τον Sandy με τις ανάγκες του. Είτε με προσωπική προσφορά είτε με χρήματα. Είναι ένα υπέροχο σκυλί, πολύ ευγενικό και αγαπησιάρικο. Δεν θα μπορούσες να ευχηθείς για καλύτερο σκύλο από αυτόν!"

Ένα τοπικό pet shop δώρησε στον Sandy κρεβατάκι και παιχνίδια, και ο ίδιος ο Pat Clark του φιλοζωικού σωματείου της περιοχής που τον έφερε αρχικά στην Αγγλία, έχει ήδη αποφασίσει να τον υιοθετήσει με το που θα τελειώσει η θεραπεία του!


Ο ίδιος λέει: 
"Είδα την φωτογραφία του και αυτό ήταν! Έπρεπε να τον φέρω εδώ! Έχω ξετρελλαθεί με τον πρόοδο της υγείας του. Είμαι επίσης πολύ συγκινημένος από την γενναιοδωρία και την καλοσύνη που έδειξαν τόσοι πολλοί άνθρωποι σε αυτόν τον παρατημένο σκύλο!
Ένα μήνα πριν δεν είχε καμία ελπίδα να περπατήσει ποτέ καλά, αλλά ούτε και να δει. Κανείς δεν ήξερε το όνομά του ούτε καν την ύπαρξή του. 
Και τώρα είναι εδώ! Να τον περιμένει μια καινούργια ζωή, γεμάτη αγάπη και ασφάλεια, χάρη σε πολλούς ανθρώπους που θέλησαν να προσφέρουν!"

πηγή: dailymail.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου