Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Και τα 6 από τα pet shops που ελέγχθηκαν στην Κρήτη, πουλούσαν ζώα παράνομα

Μία τραγική πραγματικότητα αποκαλύπτει καταγγελία που έχει υποβάλλει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία στην Κτηνιατρική υπηρεσία Κρήτης. 
 
Πιο συγκεκριμένα η ΠΦΠΟ είχε αιτηθεί στις 19/3/13 τον έλεγχο όλων των καταστημάτων πώλησης ζώων στην Κρήτη. Η Κτηνιατρική υπηρεσία συνοδευόμενη από την Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου, έλεγξε για αρχή 6 καταστήματα πώλησης ζώων στο Ηράκλειο και το ένα από αυτά δεν διέθετε άδεια πώλησης ζώων, ενώ τα 5 από αυτά δεν είχαν καν άδεια λειτουργίας.
 
Επιβλήθηκαν σε όλους διοικητικά πρόστιμα από 1.000 - 3.000 ευρώ, ενώ ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του άρθρου 6 του Ν.4039/2012 για παράνομη εμπορία ζώων. 
 
Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία έχει αρκετές φορές υποβάλλει το αίτημά της στα συναρμόδια Υπουργεία για την οριστική απαγόρευση πώλησης ζώων από τα Pet shops ενώ πολύ πρόσφατα το ίδιο έκαναν και οι Οικολόγοι Πράσινοι.
 
Μετά από αυτόν τον έλεγχο αποδεικνύεται περίτρανα πόσο επιτακτική είναι πια η απαγόρευση πώλησης ζώων από τέτοια καταστήματα, κάτι που απ ότι όλα δείχνουν μέχρι στιγμής δεν έχουν αντιληφθεί τα δύο συναρμόδια υπουργεία (εμπορίου και αγροτικής ανάπτυξης).
 
Οι υπόλοιπες Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της χώρας, χρειάζονται καταγγελία για να κάνουν αυτό που χρόνια τώρα δεν κάνουν? Την δουλειά τους δηλαδή....

πηγή: happydogsworld.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου