Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

"STOP VIVISECTION" : Η ευκαιρία των Ευρωπαίων πολιτών να καταργήσουν τα πειράματα στα ζώα!

Ας καταργήσουμε τα πειράματα στα ζώα. Αποτελούν ντροπή για την Ευρώπη! Ας συλλέξουμε ένα εκατομμύριο υπογραφές με Πρωτοβουλία των Ευρωπαίων Πολιτών "STOP VIVISECTION"
 
Το STOP VIVISECTION δίνει στους πολίτες την ευκαιρία να πουν ΟΧΙ στα πειράματα σε ζώα και παροτρύνει την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει υπόψη της μια διαφορετική επιστημονική προσέγγιση, με στόχο την προστασία των ανθρώπων και τα δικαιώματα των ζώων.
Χάρη στην Πρωτοβουλία των Πολιτών, οι Ευρωπαίοι πολίτες - συγγεντρώνοντας ένα εκατομμύριο υπογραφές - μπορούν να λάβουν μέρος στη νομοθετική διαδικασία λήψης αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταργήσει την οδηγία 2010/63/ΕΕ  σχετικά με την προστασία των ζώων που χρησιμοποιούνται για επιστημονικούς σκοπούς και να παρουσιάσει μια νέα πρόταση που καταργεί στον τομέα της βιοϊατρικής και τοξικολογικές έρευνες τα πειράματα σε ζώα και αντί αυτών να καθιστά υποχρεωτική τη χρήση δεδομένων που σχετίζονται άμεσα με το ανθρώπινο είδος.
 Από την 1η Απριλίου 2012, χάρη στην πρωτοβουλία των πολιτών », οι ευρωπαίοι πολίτες - με 1 εκατομμύριο υπογραφές - μπορούν να λάβουν μέρος στη νομοθετική διαδικασία λήψης αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τη βοήθεια αυτού του νέου μέσου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι υποχρεωμένη να αναλύσει τις αιτήσεις των πολιτών, τρεις μήνες αργότερα μετά τη καθιέρωση της πρωτοβουλίας.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ως εκ τούτου υπεύθυνος για να διοργανώσει μια δημόσια ακρόαση της οργανωτικής επιτροπής και στη συνέχεια να δώσει μια ανακοίνωση, εξηγώντας πώς προτίθεται να ενεργήσει.


Είναι πολύ σημαντικό! Δεν πρόκειται για ένα απλό petition, αλλά για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στους Ευρωπαίους πολίτες να καταθέσουν αίτημα προς συζήτηση απευθείας στην Ευρωπαική Επιτροπή!

Μπες εδώ, http://www.stopvivisection.eu/el  ενημερώσου και ψήφισε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου