Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Το πρώτο πρόστιμο για βαρελόσκυλο στην Λέσβο.

Σε πλαστικό βαρέλι, χωρίς τροφή και νερό ο σκύλος


Χθες πραγματοποιήθηκε επανέλεγχος της κατάστασης των εντοπισμένων βαρελόσκυλων στις περιοχές Παναγιούδα, Πάμφιλα, Θερμή, Μυστεγά, Νέες Κυδωνιές από τη Δημοτική Αστυνομία Λέσβου και τους φιλόζωους εθελοντές που παίρνουν μέρος σε αυτή την εκστρατεία σωτηρίας των σκυλιών του νησιού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ από τη Δημοτική Αστυνομία στον Κ.Χ., κάτοικο Παμφίλων, για παράβαση του Ν. 4039/2012 (άρθρο 5, παρ.1, περ. γ).

Συγκεκριμένα, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις και ενημερώσεις, η κατάσταση του σκυλιού του Κ.Χ. παρέμενε αμετάβλητη και αντίθετη από τα προβλεπόμενα από το νόμο. Το σκυλί ήταν δεμένο σε πλαστικό μικρό καφέ βαρέλι, εκτεθειμένο στον ήλιο, χωρίς νερό και τροφή.
Το δοχείο με το νερό - που βλέπετε στις φωτογραφίες - το έβαλαν οι εθελοντές στο ζώο για να ξεδιψάσει.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω πρόστιμο καταβάλλεται στον δικαιούχο Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) - εν προκειμένω στο Δήμο Λέσβου- ή στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. (Άρθρο 21, παρ. 6&7). Ολόκληρο το ποσό του προστίμου διατίθεται αποκλειστικά για τη βελτίωση των δημοτικών καταφυγίων και κτηνιατρείων και εν γένει για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων (Άρθρο 21, παρ. 7).

Τις επόμενες εβδομάδες οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της Λέσβου. Τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου «Canilos Animal Foundation», που οργώνουν τη Λέσβο για να εντοπίσουν αυτά τα ζώα που βασανίζονται συστηματικά από τους ιδιοκτήτες τους τονίζουν με αφορμή αυτό το πρώτο πρόστιμο:

«Συγχαίρουμε το Δήμο και τη Δημοτική Αστυνομία που με τις ενέργειές του υπογραμμίζουν ότι η κακοποίηση ζώων και η ανομία δεν πρόκειται να γίνουν πλέον ανεκτές στη Λέσβο. Σε αυτήν τους την προσπάθεια θα μας βρουν πάντα αρωγούς. Αν θέλετε να βοηθήσετε την προσπάθειά μας για να σώσουμε τα βαρελόσκυλα της Λέσβου, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: www.canilos.org "

πηγή: zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου