Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Το βλέμμα της σοφίας στα σκυλιά που σε σκοτώνει!

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ... Αυτό το βλέμμα της σοφίας, μες στην απελπισία ή το φόβο.
Η σοφία της επιβίωσης, αφού το νεαρό κουτάβι κατάφερε να ζήσει, να επιβιώσει στο δρόμο.
Κι όμως τα μάτια πίσω απ την φαινομενικά δυνατή ψυχή που επιβίωσε κρύβουν ένα τόσο δα κουτάβι, που θα δίνε τα πάντα για να βρει ένα σπίτι, έναν καναπέ να κοιμάται και έναν γονιό να αγαπά. Ένα σκυλί που είναι έτοιμο να κουνήσει ουρά, να γλείψει, να ξαπλώσει ανάποδα στον άνθρωπο που θα του χαρίσει χάδι. Ένα σκυλί σαν κάθε άλλο αδέσποτο, με άπειρη αγάπη να δώσει που όμως δεν βρίσκει παραλήπτη.
Αυτό το βλέμμα που σκοτώνει και που λες γιατί δεν μπορώ να τα σώσω όλα, τώρα...

Ένα βλέμμα που σε πονάει ακόμα περισσότερο όταν βλέπεις άλλους ανθρώπους ''στην φούσκα τους'' να ζευγαρώνουν το καθαρόαιμο ή ημίαιμο τους, αδιαφορώντας για τις υπάρχουσες ψυχές και όταν τους προτείνεις την στείρωση λένε ''μα εγώ δεν θα τα παρατήσω, εγώ δεν ευθύνομαι για τα αδέσποτα''. 
Κι όμως, ηθικά, είσαι ένας κρίκος της αλυσίδας των αδέσποτων. Γιατί τα ζώα που θα χαρίσεις (ή ακόμα χειρότερα πουλήσεις) παίρνουν τις οικογένειες από τα αδέσποτα. Θα μπορούσες να βρεις γι αυτά οικογένειες...

Με αυτό το βλέμμα πονάς. Λες πώς είναι δυνατόν άνθρωποι να βάζουν φόλες? Δήμοι να αδιαφορούν χωρίς προγράμματα στείρωσης ή ακόμα χειρότερα με κυνοκομεία - κολαστήρια? Πώς είναι δυνατόν τόσος κόσμος να αδιαφορεί? Να τα πετάνε σαν άψυχα αντικείμενα μέσα σε πλαστικές σακούλες? Να τα κλωτσάνε και να τα διώχνουν μην τυχόν και λερώσουν την αυλή τους?
Πώς είναι δυνατόν αυτό το βλέμμα να μην σε αγγίζει και να φοβάσαι... μήπως έχει λύσσα?

Κουράζεσαι να εξηγείς τα αυτονόητα... 
Μην αγοράσεις, υιοθέτησε, μην ζευγαρώσεις, στείρωσε, μην το διώχνεις, τάισε το... 

Γιατί δεν καταλαβαίνουν?
Ίσως γιατί δεν τους αγγίζει αυτό το βλέμμα τελικά. Αυτούς τους λίγους που αγγίζει και τα υιοθετούν είναι οι πιο τυχεροί άνθρωποι στον κόσμο. 
Και ξέρουν τι εννοώ μόνο όσοι έχουν ...γνήσιο, καθαρόαιμο ΑΔΕΣΠΟΤΟ.

(το σκυλάκι που βλέπετε στην φωτογραφία, είναι Οδυσσέας. Είναι περίπου 2 ετών και μεσαίου μεγέθους. Είναι πολύ φιλικός και πολύ ήσυχος. Δίνεται για υιοθεσία από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Ν.Φιλαδέλφειας. Αν ενδιαφέρεστε να τον υιοθετήσετε, καλέστε στο:694.4949.741)

πηγή: adespoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου