Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Εγκαινιάστηκε χώρος φιλοξενίας αδέσποτων στην Μονεμβασιά.


Ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Μονεμβασιάς δημιούργησε ένα μικρό αναρρωτήριο, έναν προσωρινό χώρο φιλοξενίας αδέσποτων, ώστε εκεί να παραμένουν τ’ αδέσποτα που αναρρώνουν από τραύματα ή στείρωση έως ότου βρεθεί γι’ αυτά η κατάλληλη οικογένεια. Ο σύλλογος συγκέντρωσε τα χρήματα από δωρεές και με προσωπική εργασία εθελοντών και μελών κατάφερε να δημιουργήσει αυτό το μικρό καταφύγιο.

Για την ώρα φιλοξενεί 40 σκυλιά για τα οποία αναζητούνται σπίτια. Ο Δήμος Μονεμβασιάς συμβάλλει προσφέροντας χρήματα για τη σίτιση των σκυλιών, ενώ υπέγραψε και σύμβαση με κτηνίατρο της Σπάρτης για τη στείρωση, αποπαρασίτωση, τσιπάρισμα και εμβολιασμό των σκυλιών που βρίσκονται εκεί.
 
Στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας έχουν τοποθετηθεί και κάμερες ασφαλείας καθώς τον περασμένο Αύγουστο, που ξεκίνησε η λειτουργία του, άγνωστοι πέταξαν φόλες εντός της περίφραξης με αποτέλεσμα κάποια ζώα να δηλητηριαστούν.
Το χωράφι, που περιφράχτηκε, ανήκει στην πρόεδρο του συλλόγου Καλλιόπη Λαζαράκη, η οποία και το παραχώρησε γι’ αυτόν τον σκοπό. Το προσεχές διάστημα ο Δήμος Μονεμβασιάς αναμένεται να υδροδοτήσει τον χώρο καθώς τώρα το νερό για το πότισμα των ζώων και τις εργασίες καθαριότητας μεταφέρεται με βυτίο.
  
Η Καλλιόπη Λαζαράκη κατά τη διάρκεια των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκαν στις 3 Νοεμβρίου, τόνισε ότι εκεί δεν συγκεντρώνονται σωρηδόν τ’ αδέσποτα καθώς αυτό και ο νόμος το απαγορεύει αλλά και γιατί σκοπός τους είναι να φροντίζουν τα σκυλιά και όχι απλά να τα μαζεύουν από το δρόμο.

Η κα Λαζαράκη εξήγησε πως αν και αυτή η δουλειά είναι αρμοδιότητα του δήμου, εκείνοι από την πλευρά τους θέλουν να βοηθήσουν ουσιαστικά στην φροντίδα των αδέσποτων, που και στην Μονεμβασιά υποφέρουν.

πηγή: zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου