Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

"Invisible owner"!

Μετά την Κόστα Ρίκα, έρχεται τώρα το Μεξικό να παρουσιάσει και αυτό μια πρωτοποριακή κίνηση, στην προσπάθεια αύξησης των υιοθεσιών των αδέσποτων σκύλων της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη αλυσίδα pet store στο Μεξικό, δημιούργησε ένα δικό της πρόγραμμα που βοηθά στον συντονισμό των φιλοζωικών σωματείων, και στην προώθηση των υιοθεσιών. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, δημιούργησε το "invisible owner".

Εργαζόμενοι και εθελοντές, δημιούργησαν ειδικά λουράκια που τα φόρεσαν στα αδέσποτα, και αυτά με την σειρά τους άρχισαν να περπατούν στους δρόμους του Μεξικό έχοντας στην πλάτη ένα λουράκι, και ψάχνοντας να βρουν ποιος θα το κρατήσει τελικά και ποιος θα γίνει ο ιδιοκτήτης τους!

Η ιδέα ήταν καταπληκτική, και τα αποτελέσματά της θεαματικά. Μέσα σε 2 μήνες, 221 αδέσποτα σκυλιά υιοθετήθηκαν και απέκτησαν ιδιοκτήτη!

Το Μεξικό, όπως και η Κόστα Ρίκα, η Ελλάδα και άλλες χώρες, έχουν σοβαρό θέμα με τα αδέσποτα στους δρόμους. Όμως φαίνεται πως κάποιες χώρες είναι πολύ πιο εφευρετικές από κάποιες άλλες, και σκέφτονται έξυπνες ιδέες που δεν χρειάζονται χρήματα, αλλά μόνο έμπνευση, όρεξη και μεράκι!

Δείτε το βιντεάκι, http://www.youtube.com/watch?v=woV3NLAap4w  και απολαύστε την όμορφη προσπάθεια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου