Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικη συναυλία για τα σκυλιά θεραπείας.

Ο καθεδρικός ναός της Εκκλησίας του Χριστού στο Δουβλίνο, κατακλύστηκε προχθές το απόγευμα,  από περισσότερα από 100 σκυλάκια όλων των μεγεθών, χρωμάτων και ηλικιών.
Μια διαφορετική συναυλία δόθηκε μέσα στον ναό, όπου ακούστηκαν διάφορα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα, με σκοπό να τιμήσουν τα θεραπευτικά σκυλιά της οργάνωσης Peata Therapy Dogs, και τους περήφανους ιδιοκτήτες τους, αλλά και τους ασθενείς τους.

Για έβδομη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται η συγκεκριμένη συναυλία, με σκοπό να συγκεντρωθούν έσοδα για την ενίσχυση της οργάνωσης των σκύλων θεραπείας. Στην διάρκεια της συναυλίας ακούστηκαν κάποια από τα πιο γνωστά κάλαντα, και κάποια από τα σκυλιά θέλησαν να βοηθήσουν την χορωδία, συνοδεύοντας με το καλύτερο γάβγισμα τους!

Στην συνέχεια, οι σκύλοι και οι ιδιοκτήτες τους ανέβηκαν στο ιερό, όπου ο ιερέας τους έδωσε μια ειδική ευχή, και τους ευχήθηκε να προσέχουν τους αγαπημένους τους ανθρώπους και να φροντίζουν τα άτομα που χρειάζονται την βοήθειά τους, για έναν ακόμα χρόνο.

Κάποια από τα σκυλιά που ξεχώρισαν στην συναυλία, ήταν ο Bruce το μπόξερ, που ντύθηκε με χριστουγεννιάτικη κορδέλα ειδικά για την περίσταση, και ο Bobbi ο ασπρόμαυρος Μεγάλος Δανός, ο οποίος όταν σηκώνεται στα πίσω πόδια του, ξεπερνά σε ύψος την ιδιοκτήτριά του, την κυρία Joyce.

Τα 1.000 ευρώ που μαζεύτηκαν από την συναυλία, θα δοθούν στην οργάνωση Peata, για την ενίσχυση των αναγκών της. 
Η διοργανώτρια της συναυλίας, κυρία Lesley Rue αναφέρει χαρακτηριστικά: "Αγαπώ πολύ τα σκυλιά, και πριν μερικά χρόνια δούλευα και εγώ στην Peata. Έτσι σκέφτηκα πως θα ήταν μια υπέροχη ιδέα να φέρουμε μαζί τα σκυλιά θεραπείας και τους ασθενείς τους σε ένα γιορτινό εκκλησίασμα. Η εκδήλωση είναι πολύ σημαντική ειδικά για τους ηλικιωμένους ανθρώπους. Αρκετοί από αυτούς έχουν μπει σε οίκους ευγηρίας και έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα δικά τους κατοικίδια. Αυτή η συγκέντρωση λοιπόν τους φέρνει και πάλι κοντά στα αγαπημένα τους τετράποδα. Και η στιγμή που τα ίδια τα σκυλιά συμμετέχουν στην χορωδία, είναι μοναδική και συγκινητική!"

πηγή: independent.ie

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου