Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Άστεγος σώζει το κουνέλι του από πνιγμό, στο Δουβλίνο.

Αυτή η καταπληκτική διάσωση έγινε στο κέντρο του Δουβλίνου, ένα καλοκαιρινό απόγευμα.

Ένας γνωστός στην περιοχή, άστεγος  του Δουβλίνου, παρά τις δυσκολίες που έχει συναντήσει στην ζωή του, κρατά πάντα μαζί του στους δρόμους όπου μένει, δύο κατοικίδια, ένα μικρό Jack Russell Terrier, και ένα κουνελάκι. Είναι οι σύντροφοί του, και δεν φεύγουν ούτε στιγμή από κοντά του.

Εκείνο το συγκεκριμένο απόγευμα, ένας νεαρός περαστικός αποφάσισε να κάνει κάτι αδιανόητο και απίστευτα σκληρό. Άρπαξε το κουνελάκι μέσα από τα χέρια του άστεγου και το πέταξε μέσα στο διπλανό ποτάμι Liffey.
Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο άστεγος βούτηξε μέσα στα κρύα νερά του ποταμού για να σώσει το κουνέλι του. Και παρόλο που κατάφερε σχεδόν αμέσως να πιάσει το κουνέλι  και να το σώσει από βέβαιο πνιγμό, ο ίδιος εγκλωβίστηκε στα ορμητικά νερά του ποταμού, και δεν μπορούσε να πλησιάσει τις όχθες για να βγει έξω.

Οι περαστικοί μαζί με το σκυλάκι του, είχαν μαζευτεί στην γέφυρα και προσπαθούσαν με οδηγίες να σώσουν τον άστεγο και να τον οδηγήσουν στην όχθη. Τελικά η πυροσβεστική κατέφθασε γρήγορα και με βάρκα κατάφερε να ανασύρει τον άστεγο και το κουνέλι.

Ο δράστης του περιστατικού συνελήφθη με τις κατηγορίες της δημόσιας διατάραξης και της κακοποίησης ζώου, και οδηγήθηκε στο δικαστήριο.
Ο άστεγος άντρας καθώς και τα κατοικίδιά του, είναι και πάλι καλά, και συνεχίζουν να ζουν στους δρόμους του Δουβλίνου.
Το όνομα του κουνελιού είναι Bernie, και του άστεγου άνδρα John.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου