Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Δραματική διάσωση αλόγων από παγωμένη λίμνη!

Δύο άλογα από το Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών, χρωστούν την ζωή τους σε δύο ηρωικούς πυροσβέστες οι οποίοι τα διέσωσαν, αφού αυτά είχαν πέσει και παγιδευτεί μέσα σε μια παγωμένη λίμνη καλυμμένη με πάγο.
Η δραματική διάσωση έγινε την προηγούμενη Τετάρτη, στην μικρή πόλη Warrenton, αφού τα δύο άλογα έπεσαν μέσα στην ιδιωτική λίμνη  της ιδιοκτήτριας των ζώων, κυρίας Tina Churchill, η οποία τα κοιτούσε ανήμπορη να κάνει κάτι. "Ήμουν τρομοκρατημένη! Η καρδιά μου είχε σφιχτεί! Εμείς εκτρέφουμε πουλάρια, και γνωρίζω τα συγκεκριμένα άλογα από τη στιγμή που γεννήθηκαν. Τα έχω μεγαλώσει σαν μωρά μου, και ήταν τραγικό να τα βλέπω σε αυτή την κατάσταση!" αναφέρει η Tina.

Ο σύζυγος της κυρίας Churchill κάλεσε την πυροσβεστική για να βοηθήσουν στην διάσωση του Meadow και της Zinha, των δύο αλόγων που παρέμεναν βυθισμένα στην λίμνη. Οι πυροσβέστες είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι στο να σώζουν ανθρώπους από μια παγωμένη λίμνη, αλλά όταν έχουν να αντιμετωπίσουν δύο άλογα που ζυγίζουν μισό τόνο το καθένα, τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ.

"Τα άλογα πάλευαν να κρατηθούν στην επιφάνεια και να μην παγώσουν. Ξέραμε πως έπρεπε να τα βγάλουμε από εκεί μέσα όσο το δυνατόν γρηγορότερα" λέει ο αρχιπυροσβέστης Michael Owenby.

Οι διασώστες χρησιμοποίησαν αλυσοπρίονα για να κόψουν ένα μέρος του πάγου και να δημιουργήσουν έναν διάδρομο διάσωσης για τα δύο άλογα. Μια ώρα αργότερα, τα δύο ζώα είχαν καταφέρει να ξανανέβουν στην στεριά, και οι ιδιοκτήτες τους ήταν εμφανώς ανακουφισμένοι.
"Είναι ήρωες!" λέει η  Tina Churchill για τους πυροσβέστες. "Έτρεξαν άμεσα όταν τους καλέσαμε, και έκαναν πράγματα για τα οποία δεν είχαν ειδική εκπαίδευση, μόνο και μόνο για να βοηθήσουν αυτά τα δύο ζώα να ζήσουν!"


Ο αρχιπυροσβέστης ήταν και ο ίδιος ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα. "Είναι υπέροχο να ξέρεις πως έσωσες αυτά τα δύο πανέμορφα ζώα από βέβαιο θάνατο, και τα βοήθησες να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή από εδώ και πέρα!"


Και τα δύο άλογα, τα οποία είναι άλογα θεραπείας και δουλεύουν με νεαρά άτομα με νοητικά προβλήματα, την γλύτωσαν μόνο με λίγα κοψίματα στα πόδια τους, τα οποία επουλώθηκαν γρήγορα μέσα σε λίγες μέρες.

Οι διασώστες προειδοποίησαν τους ιδιοκτήτες, πως σε περίπτωση που ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο, να μην ρισκάρουν να προσπαθήσουν μόνοι τους να μπουν στη λίμνη για να σώσουν το άλογο, αλλά να ξαναφωνάξουν αμέσως την πυροσβεστική, η οποία ξέει πολύ καλύτερα πως να αντιμετωπίζει τέτοια έκτακτα περιστατικά. 

πηγή: gadailynews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου